Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik till playoff – så spelas det

Bik Karlskoga gjorde sin plikt och besegrade Troja-Ljungby. Men det räckte inte till direktplats till kvalserien då Djurgården krossade Rögle med 5–0.

Annons

Djurgården hade allt i egna händer inför tisdagskvällens omgång i hockeyallsvenskan, den sista i ordningen. Förlust för Stockholmarna och det hade räckt med två poäng för att Bik skulle gå om.

Men Djurgården gjorde sin plikt borta mot Rögle – och det med råge. Hela 5–0 slutade matchen och det efter att Djurgården gått upp till ledning 4–0 redan efter första perioden.

Därmed blev Biks bortamatch mot Troja aldrig särskilt spännande sett till tabellen, men bortalaget såg i alla fall till att få med sig en seger, lagets andra raka in i playoff. Troja tog visserligen ledningen efter mål av slovenske OS-spelaren Tomaz Razingar, men Daniel Wessner och Pathrik Westerholm vände matchen till ledning för Bik efter en period.

Efter en mållös andraperiod kvitterade Jacob Berglund innan David Rundqvist återgav Bik ledningen med 3–2. Det slutade till sist 4–2 sedan Daniel Wessner satte sista målet i tom kasse.

Bik slutar därmed på fjärde plats i hockeyallsvenskan för andra året i rad och får spela playoff. Det inleds redan på torsdag med bortamatch mot sexan Rögle.

Tryck här för se statistik från matchen! (Via hockeyförbundets direktrapport!)

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning här nedan under onsdagen.

Så avgörs playoffserien

Playoffserien spelas mellan lag fyra och sju i allsvenskan – Bik Karlskoga, Karlskrona, Mora och Rögle. Lagen får med sig poäng in i serien utifrån tabellplaceringen i allsvenskan – Bik börjar därmed på fyra poäng, Karlskrona på tre, Mora på två och Rögle på en. Lagen möts hemma och borta i en rak serie, och ettan går till kvalserien där Örebro Hockey och AIK från SHL, samt Malmö, Västerås och Djurgården från allsvenskan väntar. Kvalserien startar 17 mars.

Omgång 1, torsdag 6 mars

Karlskrona–Mora

Bik Karlskoga–Rögle

Omgång 2, lördag 8 mars

Mora–Bik Karlskoga

Rögle–Karlskrona

Omgång 3, måndag 10 mars

Karlskrona–Rögle

Bik Karlskoga–Mora

Omgång 4, tisdag 11 mars

Karlskrona–Bik Karlskoga

Rögle–Mora IK

Omgång 5, torsdag 13 mars

Mora–Karlskrona

Rögle–Bik Karlskoga

Omgång 6, lördag 15 mars

Bik Karlskoga-Karlskrona

Mora–Rögle

Med reservation för eventuella ändringar. Kvalserien inleds måndag 17 mars.

Mer läsning

Annons