Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bik värvar NHL-målvakt

Efter Joel Gistedts överraskande avhopp: Nu värvar Bik Karlskoga en tidigare NHL-målvakt med JVM-guld på meritlistan.

Annons
Justin Pogge.

Det handlar om kanadensaren Justin Pogge, 27, som sågs som en av världens största målvaktstalanger under mitten av 00-talet men som aldrig slog igenom på högsta nivå och som blev föga framgångsrik i sina sju NHL-matcher med Toronto Maple Leafs vintern 2008/09 (84 i räddningsprocent på sju matcher).

Nu är Pogge alltså klar för Bik Karlskoga, där han ersätter Joel Gistedt, som förra veckan utnyttjade en klausul i kontraktet och lämnade för elitserielaget Leksand. Det skriver klubben på sin hemsida.

Pogge vann junior-VM 2006 som Kanadas förstamålvakt och släppt då bara in sex mål på lika många matcher och noterade turneringens högsta räddningsprocent. Efter tre säsonger i AHL med Torontos farmarlag, och de sju matcherna i NHL, trejdades han via Anaheim Ducks och Carolina Hurricanes till Phoenix Coyotes, men det blev aldrig spel i annat än farmarligor. Förra sommaren valde Pogge istället att lämna Nordamerika, och i år vaktade han målet i Ritten som vann italienska grundserien men åkte ut i kvartsfinal i slutspelet.

Mer läsning

Annons