Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biks smäll: Opereras – missar resten av säsongen

(UPPDATERAD) Bik Karlskogas stjärna Henrik Björklund åkte på en fraktur i armbågen mot Timrå. Han opereras på tisdag och missar av allt att döma resten av säsongen.

Annons
Henrik Björklund.

Henrik Björklunds skadeelände fortsätter. Mot Timrå ådrog han sig en smäll mot armbågen och utgick. Efter undersökning visade det sig att det handlar om en fraktur – och Bik Karlskoga-stjärnan kommer att opereras redan på tisdag. Därmed är den 23-årige forwarden troligtvis borta resten av säsongen.

– Det här är tragiskt för honom, säger tränaren Lenny Eriksson.

Även förra säsongen förstördes nämligen i förtid för Björklund. Efter att ha kommit tillbaka från en nästan tre månader lång frånvaro på grund av en ryggskada gjorde han comeback i playoff. Men då bröt Björklund båtbenet redan i sin andra match efter återkomsten, och missade resten av säsongen. Björklund som gjort 31 poäng, fördelat på 12 mål och 19 assist, är Bik Karlskogas näst bäste poängplockare efter Pathrik Westerholm.

– Klart det är tufft för laget att tappa en sådan spelare. Henrik är en stenhårt arbetande, hänsynslöst uppoffrande spelare. Oavsett om han fungerar effektivt i offensiven eller inte, det går i perioder, så jobbar han alltid hårt för laget. Han är en karaktärsspelare som få, säger Eriksson.

Till morgondagens hemmamatch mot Södertälje får Bik även klara sig utan Daniel Wessner, som är avstängd efter det matchstraff han ådrog sig hemma mot Mora i tisdags, Martin Thelander, som dras med sjukdom, och Nicklas Roest, som spelar OS med Norge. För att få fyra fulla kedjor v'äljer Bik därför att kalla hem utlånade Philip Larsson från Mariestad.

Mer läsning

Annons