Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böter Örebrotränarens straff 

Nu har hockeyförbundets dom kommit efter Peter Anderssons kastade vattenflaska. Örebro Hockeys tränare ska böta 7 500 kronor. Men ärendet är ändå inte avslutat.

Annons

Det var på söndagen direkt efter matchslutet mellan Almtuna och Örebro Hockey som Örebrotränaren i frustration mot domarinsatsen kastade in en vattenflaska på isen.

- Jag ville göra en markering, sa Peter Andersson till NA dagen efter.

Flaskan studsade upp och träffade linjedomare Johan Sandström på vaden.

Huvuddomaren utdömde direkt matchstraff för missconduct.

Som en direkt följd av detta fick Peter Andersson inte stå i båset när Örebro Hockey igår kväll mötte Troja hemma i Behrn arena.

Nu har också hockeyförbundets disciplinnämnd haft möte. Beslutet blir böter för Peter Andersson på 7 500 kronor.

Nämnden skriver i sitt beslut att man ser allvarligt på det inträffade eftersom 

" tränare och andra ledare har ett särskilt ansvar att uppträda korrekt och professionellt i förhållande till domare".

Dessutom är ärendet ännu inte avslutat för förbundet. Anledningen är att Peter Andersson efter matchen mot Almtuna vägrade att skriva under det automatiska avstängningskvittot som matchstraffet innebar.

"Detta agerande överlämnas till Tävlingsnämnden för vidare handläggning", skriver disciplinnämnden.

Peter Andersson har en månad på sig att betala böterna. Om han väljer att överklaga beslutet beslutet till Riksidrottsnämnden måste det göras inom två veckor.

Här är nämndens hela motivering till sitt beslut:

"Disciplinnämnden har tagit del av anmälan samt ett yttrande från Peter Andersson. Av utredningen framgår att Peter Andersson uttryckt sitt missnöje med att Almtuna gjort mål på övertid genom att kasta in en vattenflaska på isen med sådan kraft att den gått sönder och därefter träffat linjedomaren Johan Sandström på skridskon eller benet. Ett sådant agerande är, oavsett om det inte funnits någon avsikt att träffa domaren, klandervärd. Disciplinnämnden finner att Peter Anderssons agerande har innefattat ett otillbörligt uppträdande som ska medföra bestraffning. Nämnden beaktar särskilt att tränare och andra ledare har ett särskilt ansvar att uppträda korrekt och professionellt i förhållande till domare och anser att en lämplig påföljd för den aktuella förseelsen är böter.

Av utredningen framgår vidare att Peter Andersson efter händelsen vägrat skriva under ett avstängningskvitto. Detta agerande överlämnas till Tävlingsnämnden för vidare handläggning."

Mer läsning

Annons