Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle: "En tackling behövdes"

Calle Gunnarsson imponerade när Toronto Maple Leafs vann den haussade NHL-premiären mot ärkerivalen Montreal Canadiens med 3-2.
Örebroaren, som svajat på försäsongen, höjde sig efter en hård tackling i första bytet.
- Det var tydligen det som krävdes för att vakna till. Bra att den kom tidigt, säger han till NA.

Annons

Anrika Toronto Maple Leafs har varit ett sorgebarn i NHL de senaste åren och inte varit i slutspel sedan 2000-talets mitt. Efter en fiaskoartad fjolårssäsong har därför trycket varit massivt mot laget.

Därför kunde inte den här säsongen ha börjat på ett bättre sätt än 3-2-seger natten till fredagen över värsta rivalen, Montreal Canadiens, hemma i ett kokande Air Canada centre. Närmare 19 000 supportarar bar fram sitt lag till seger.

- Vilket tryck det var. Helt sjukt! säger Calle Gunnarsson som trots en svajig försäsong fick stortförtroende av coachen Ron Wilson, som placerade örebroaren i tredje backpar med hårdingen Mike Komisarek.

- Jag var jäkligt nervös innan. Det kändes att det var NHL-premiär. Men grymt skönt att vi vann i alla fall. Förra säsongen tror jag det var sju försluster på de åtta första matcherna. Nu slipper vi i alla fall det snacket.

Redan i det första bytet tacklades Gunnarsson hårt men ärligt in i sargen bakom eget mål av Maxim Lapierre.

- Bra att tacklingen kom så tidigt som den gjorde. Jag vaknade tilll av den. Trots att jag sjabblade lite vid deras 1-2-mål. Det var ett missförstånd mellan mig och min backkollega. Skönt i alla fall att få vara inne på två mål framåt, säger Calle, som imponerade med låg felprocent och säkert spel.

Med drygt 17 minuters speltid var det bara sex spelare i Maple Leafs som spelade mer.

- Det blev mycket boxplay i andra perioden. Det var sjukt varmt i arenan och jag var helt slut.

Montreal var ytterst nära att kvittera i slutsekunderna när Jean-Sebastien Giguere, som höll Jonas Gustavsson utanför isen, svarade för en makalös dubbelräddning mot sitt gamla lag. - Jag var helt säker på att det skulle bli mål. Vad gjorde han egentligen, säger Calle, som nu bara har en dags vila innan det är dags för nästa rivalmöte. Ottawa Senastors och "Slaget om Ontario" väntar klockan 01.00 natten mot söndag.

Läs mer inför Ottawa-matchen i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons