Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny poängkungigen: "Jäkligt kul!"

Conny Strömberg vann allsvenskans poängliga – för andra året i rad.
– Jäkligt kul! Speciellt eftersom någon inte har gjort det tidigare, säger han.
Men någon extra bonus av Örebro Hockey får han inte eftersom det kan bli ”fel fokus”.

Annons

Conny Strömberg hade ett bra utgångsläge inför den sista omgången. Värste konkurrenten, Växjös Josh Soares, låg tre poäng bakom. Men när inte Strömberg levererade mot Tingsryd gjorde Soares det hemma mot Rögle. En assist i den andra perioden. Och 5.07 in på den tredje periode gjorde han 3–1-målet. Och då var han bara en poäng bakom Conny Strömberg – som inte gjorde några poäng mot Tingsryd.

Men inga fler poäng från Josh Soares klubba och Conny Strömberg kunde vinna poängligan med minsta möjliga marginal. Han landade på 58 poäng (12+46). Hade Soares gjort en poäng till hade segern gått till kanadicken på grund av fler gjorda mål.

Efter matchen ville Conny Strömberg inte jubla på en gång. Först efter han sett målen från Växjö-matchen och kollat Swehockey.se vågade han jubla lite försiktigt.

– Jo, det verkar som jag har vunnit det igen. Och det är förstås jäkligt kul. Speciellt eftersom någon annan inte har gjort det tidigare.

När Conny Strömberg vann poängligan förra säsongen hade han spelat på sig själv som vinnare. Och han kammade hem 60 000 kronor. Men det var inte aktuellt den här gången.

– Nä, då gav det 60 gånger pengarna. Nu bara sju gånger. För dåligt odds, säger han.

Varför vinner du poängligan igen?

– Oj, det får nog andra svar på. Jag vet bara att det är kul att jag kan leverera framåt och ligga bakom en del mål.

Men någon extra bonus av Örebro Hockey får han inte för att han vann poängligan.

– Nej, vi har aldrig enskilda poängbonusar för någon. Det kan bli fel fokus, berättar Örebros Hockeys storsponsor och starke man Mikael Fahlander.

Conny Strömberg har annars varit rubrikernas man de senaste månaderna. Men inte främst på grund av prestationer på isen. Han fick sparken från klubben på grund av alkoholrelaterade incidenter. Men togs tillbaka på nåder.

Starkt av dig att komma tillbaka och vinna poängligan trots det.  

– Absolut. Jag fick ju en kanoncomeback. Sen har det väl rullat på hyfsat. Samtidigt spelade han (Soares) åtta fler matcher än mig, säger Conny Strömberg.

I och med förlusten i går slutade Örebro Hockey på tredje plats i allsvenskan.

– Det var svårt att fokusera eftersom vi redan var klara. Och då har man det där i bakhuvudet.

Vad tror du om kvalserien? – Såklart det blir tufft. Men vi får se vilka vi får. Jag tror nog att det blir Södertälje och AIK.

Örebro Hockey förlorade matchen matchen mot Tingsryd med 2-3 efter förlängning.

Annons