Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för "slaget om Ontario"

Från klassikern ”Slaget om Kanada” till desto mer infekterade ”Slaget om Ontario”.
Det är dags för Calle Gunnarsson att sätta stopp för en illa omtyckt svensk stjärnspelare.

Annons

– Senast sa Daniel Alfredsson till mig: Keep your fucking stick down. Han snackade inte ens svenska till mig, säger Gunnarsson till NA.

Finns det någon match i Toronto som hemmasupportrarna kan jämföra med klassikermötet med Montreal är det ”Slaget om Ontario” mot Ottawa Senators.

Efter 3–2-segern natten mot fredagen svensk tid väntar natten mot söndagen (01.00) den andra jättematchen på bara två dagar för 24-årige Örebrobacken Calle Gunnarsson som med låg felprocent och mycket istid gjorde ett positivt intryck i säsongens första match.

Då spelade han så mycket boxplay att han nästan höll på att krokna.

Det kommer att krävas den här gången också när NHL:s farligaste powerplay kommer på besök. En stor del i det har två svenskar. Daniel Alfredsson och Erik Karlsson. Den ena mer oomtyckt än den andra i Toronto.

– Fansen här hatar Daniel Alfredsson. De buar åt honom hela tiden, säger Calle Gunnarsson.

– Det handlar om en gammal grej. Minns jag rätt så gjorde Mats Sundin mål och gjorde en gest med klubban. När Alfredsson sedan gjorde mål gjorde han exakt samma sak. Det gillade inte fansen.

Själv minns Calle Gunnarsson ett eget möte förra säsongen med den svenske stjärnspelaren.

– Vår målvakt lade plocken på pucken när en av Ottawas spelare ändå var framme och högg. Då tryckte jag ner hans klubba. Samtidigt dök Alfredsson upp och sa till mig ”keep your fucking stick down”.

- Han snackade inte ens svenska till mig. Men visste kanske inte vem jag var. Ändå lite konstigt beteende, säger Gunnarsson, som allt av döma återigen spelar i tredje backpar tillsammans med amerikanen Mike Komisarek.

Mer läsning

Annons