Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns hoppfullt"

Örebro Hockeys Niklas Lihagen har äntligen tagit ett första steg närmare ishockeyn.
För drygt en vecka sedan genomförde han sin hjärtoperation i Köpenhamn, och det hela föll väl ut.
– Det blev väldigt lyckat så det känns bara positivt, säger Lihagen.

Annons

På luciadagen förra året stannade Niklas Lihagens hjärta i Nobelhallen när Örebro Hockey mötte Bofors i allsvenskan. Hans liv räddades tack vare domaren Wolmer Edqvist och Bofors sjukvårdare Peter Carlsson.

"Väldigt lyckat"

Efter att ha tillbringat tid på lasarettet i Karlskoga flyttades Lihagen till USÖ, och där konstaterades två medfödda hjärtfel varav det ena opererades bort för en dryg vecka sedan i Köpenhamn.

– Jag var på sjukhuset i totalt tre dagar innan jag fick åka hem. Det blev väldigt lyckat så det känns bara positivt. Ett steg i rätt riktning, säger Niklas Lihagen.

Kapade en nervbana

Under operationen kapade läkarna en extra nervbana i hjärtat. Ett komplicerat ingrepp där det handlade om millimeterprecision för att det inte skulle göra mer skada än nytta.

– I Örebro finns inte förutsättningarna för att göra operationen så därför fick det bli i Köpenhamn. Det kändes tryggt och jag är glad över att det gick bra, säger Lihagen.

Opereras även i Örebro

Efter den lyckade operationen i Danmark återstår nu att åtgärda det andra hjärtfelet som är en missbildad klaff. Inom ett par veckor ska Lihagen besöka USÖ där man ska diskutera hur det hela ska lösas. Minst en operation till är att vänta.

– Men den är betydligt enklare än den jag gjorde i Danmark. Jag vet ännu inte när det blir. De ska kolla på det och sedan får vi ha ett möte om hur vi ska gå till väga.

Läs hela intervjun i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons