Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén – Högberg får förlängt

Debut i Tre Kronor i fredags. Förlängt kontrakt med Linköping på måndagen. Det är inte fel att heta Marcus Högberg i dagar som dessa.

Annons

Succén fortsätter för den 19-årige Garphyttesonen Marcus Högberg, med Örebro Hockey ungdom som moderklubb. 

På måndagen blev det klart att målvakten förlänger sitt kontrakt med Linköping ytterligare ett år, och att det nu sträcker sig över säsongen 2015/16.

– Det kändes som en självklarhet att förlänga med ett år. Jag trivs otroligt bra i Linköping och LHC så det var inget snack om saken, säger Marcus Högberg till klubbens hemsida.

Efter att Högberg, som förra säsongen fick göra tre framträdanden i det som då hette elitserien, inlett säsongen med att bli utlånad till allsvenska Mora så har det gått snabbt uppåt. Han stod en match i JVM som Småkronorna tog silver i på hemmaplan, och när Iiro Tarkki blev skadad, och åkte hem till Finland, kallades Marcus hem.

Och han tog chansen rejält när han fick den. Efter fyra matcher i grundserien, bland annat en 2–1-seger efter förlängning i serieepilogen borta mot Örebro. Först playinseger mot Modo, där Högberg startade båda matcherna. Sedan startade han de fem första matcherna när Linköping slog Frölunda med 4–3. I semifinalserien mot Skellefteå stod Högberg fyra av fem matcher, och nollade bland annat de blivande mästarna i den fjärde matchen som Linköping vann med 1–0. Men Skellefteå var till slut starkast och vann med 4–1 i matcher.

Som belöning för sin säsong fick Högberg chansen att göra debut i Tre Kronor i fredags. Och han höll nollan mot Norge. Men matchen i Sundsvall kommer kommas ihåg för helt andra anledningar. Detta då matchen var tvungen att brytas redan efter 8.24 på grund av att isen var för dålig. Matchen avgjordes på straffar, och där var Högberg omutlig och släppte ingen straff förbi sig. Men trots det blev Högberg i lördags spolad ur den blivande VM-truppen som ska spela Oddset hockey games.

Vi får dock anta att fler VM-turneringar är att vänta för Marcus Högberg vad det lider.

Mer läsning

Annons