Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansen vill måla om - stoppas

Den gamla hockeybunkern får en ansiktslyftning.
Men den grå betongen tycks bli kvar. Åtminstone på kortsidorna, till hockeyfansens besvikelse.
– Vi har erbjudit oss att måla kortsidorna gratis, men fått nobben, säger Markus Gustafsson i supporterklubben 14–3.

Annons

Markus Gustafsson har varit ordförande i Örebro Hockeys supporterklubb, men ersattes nyligen på posten. Han är dock fortfarande med i styrelsen.

– Det finns ett stort intresse från vår sida att ombyggnaden ska bli så bra som möjligt, och att allt ska bli klart i tid. När vi fick veta att målning av kortsidornas betong inte blir av så erbjöd vi oss att göra det jobbet gratis, berättar Marcus.

Entreprenören sa nejIdén framfördes till Örebro Hockeys klubbdirektör Anders Fensby, som gillade den. Men entreprenören NCC sa nej.

– Jag vet inte varför, det fick vi inget svar på. Men vårt erbjudande kvarstår. Vi drar lätt ihop 10-20 personer som gör jobbet på en dag, bara vi får material. Spelar ingen roll när, vi kan ta det en lördag eller söndag så att vi inte är i vägen för dem som jobbar.

Behrn arenas nyrenoverade ishall ska tas i bruk när Örebro Hockey möter Almtuna den 28 september.

SäkerhetEnligt fastighetsägaren gjorde NCC gjorde helt rätt som nobbade supporterklubbens erbjudande.

– Det är en arbetsplats, endast yrkesfolk får arbeta i lokalen. Det har med säkerhet och andra bestämmelser att göra, säger Ulf Wennlöf, projektledare på Örebroporten som äger ishallen.

KulörkartaÖrebroporten kände inte till supperterklubbens erbjudande om att måla kortsidorna gratis, men det påverkar inte deras beslut. Men medlemmarna i 14–3 behöver inte vara allt för ledsna, betongen på kortsidorna ska målas. Örebroporten håller på att ta fram en kulörkarta för färgsättningen av hela ishallen. Men det blir inte av i år, det går inte att måla under pågående säsong.

– Det är för kallt att måla när det är is i hallen, så det blir under nästa sommaruppehåll, säger Ulf Wennlöf.

Mer läsning

Annons