Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tungt för Lindlöven

Lindlöven har det fortsatt tungt i division 1-hockeyn. Förlust borta mot Borlänge med 5–2 (0–0, 2-1, 3–1)
– Vi är i en rejäl uppförsbacke just nu, säger tränare Tomas ”Osten” Östlund.

Annons

Ändå lirade Lindlöven med stort självtroende i den första perioden och matade skott mot Borlänges keeper Nicklas Westling. Men bara 0–0 efter 20 minuter.

– Vi gjorde en sjujäkla bra period. Men vi måste sätta våra chanser när vi skapade så mycket. Vi var alldeles för ineffektiva, säger ”Osten”.

Lindlöven fortsatte det fina liret i det andra perioden och efter 26.57 tog laget ledningen i power play genom Marcus Sjöö efter att Linus Rolinder hittat sin lagkamrat snyggt.

– Sjöö avslutade sen i krysset. Riktigt läckert.

Men innan perioden var

slut hade Borlänge hunnit med att göra både 1–1 och 2–1. Och i den tredje perioden fortsatte raset. Åtta minuter in var matchen avgjord: 5–1 till dalagänget.

Renars Undelis gjorde Lindlövens tröstmål med fem minuter kvar att spela. Ännu en förlust för Lindlöven som parkerar nere i botten. Nu 14 förluster på 21 matcher.

– Jättetungt. Lång tid utan vinst nu. Det märks att vi är ett lag i uppförsbacke. Så fort vi släpper in ett mål tappar vi självförtroende.

– Det är bara att jobba på. Spela rak och enkel hockey och fokusera i tre perioder. Det måste vända snart, säger Tomas ”Osten” Östlund.

Det kanske det gör redan på söndag. Då möter Lindlöven IFK Ore på hemmais.

Mer läsning

Annons