Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallam hyllade publiken

En galen vändning och derbyseger mot Örebro Hockey. Då hyllade Bik Karlskoga-tränaren Sam Hallam publiken.
– De skickar in energi i båset, säger han.

Annons

Marcus Nilsson? Daniel Bellissimo? Fredrik Orrsten?

Nej, när Sam Hallam skulle utse en enskild matchhjälte efter 3–2-seger mot Örebro valde han alltså Nobelhallens publik.

När lagets spel, efter en bra första period, gått i stå i den andra och Örebro tagit ledningen med 2–0 var det de båda Bik-klackarnas sång som åter tände Karlskogalaget.

– När sittplats och ståplats började sjunga ihop... Ja, där har du en stor anledning till vändningen. När det varit tungt mot Djrugården och Rögle, när spelet inte stämt, så har publiken stämt upp och skicka in energi i båset. Samma sak i dag. De är viktigare än de tror i de lägena, de hjälper oss något grymt, säger Sam.

Nere för räkning

Bik var nere för räkning vid 0–2-underläge i mitten av andra perioden, men fick nytt liv efter Fredrik Höggrens reduceringsmål.

– I andra perioden var Örebro bättre än oss. De vann många fler närkamper, tekningar och 50/50-puckar. Men efter Höggrens slumpmål väcktes lusten, och vi pumpade på. Den tredje perioden är jag nöjd med, vi var väldigt tighta, säger Hallam.

Fredrik Orrstens kvitteringsmål i slutet av andra perioden och Marcus ”Lillis” Nilssons segermål i mitten av tredje skickar upp Bik på nio poäng i kvalserietabellen och ger laget ett finfint utgångsläge inför andra halvan av serien.

– Det var otroligt starkt att vända 0–2 til seger i dag, men mer än så är det inte. Nu ska vi ladda om inför tisdagens match, säger Hallam.

Då väntar returderby – i Behrn arena.

Mer läsning

Annons