Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här slår han avAxelssons näsben

Örebro Hockeys Emil Axelsson sitter dagen efter onsdagens vilda slagsmål i Behrn arena hemma med en bruten näsa. Men ångrar sig gör han inte.

Annons

- Surt att vara avstängd mot Björklöven i morgon men självklart var det värt det. Jag fick med mig Västeråsspelaren ut och vi vann matchen.

Inför nästan 2 000 åskådare skickade Örebros Emil Axelsson och Västeråsspelaren Alexander Ribbenstrand knytnävsslag på varandra under en halvminut. En del läsare som sett sekvensen i NA-tv har blivit upprörda. Hur tänker spelarna kring slagsmålen som utspelar sig i rinkarna?

- Man står upp för laget och stoltheten över att bära tröjan. Jag tycker inte att man kan jämföra det med det civila. På isen är det en hetta och fullt med adrenalin i kroppen. Sen hur det ser ut…. Man är ju ingen svärmorsdröm när man står och slaktar. Men det tillhör hockeyn, konstaterar Axelsson utan drama.

Du känner inte att ni som hockeyspelare har ett ansvar inför publiken under matcherna? Även barn kollar ju på hockey.

- Jag har barn själv. Han är inte så gammal så att han förstår vad som händer. Men det är klart att det inget man vill lyfta fram, att man ska slåss. Det är inte därför man spelar hockey. Men ibland har man en uppgörelse och sen är det bra.

Bara så, en uppgörelse? Skulle ni skaka hand i dag, du och Alexander Ribbenstrand?

- Det vete fan, man behöver inte bli vänner, men skulle vi ses i dag så skulle vi inte börja slåss igen.

Annons