Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Almqvist gör succé - utanför isen

Jonas Almqvist ser ut att tvingas till en ny operation och väntas bli borta länge från ishockeyn. Utanför isen tjänar han Örebro Hockey på bästa sätt – genom att vara klubbens bäste sponsorsäljare.
– Det går riktigt bra, säger Jonas Almqvist.

Annons

Försäsongen förstördes av en knäskada och titthålsoperationen gav inte önskat resultat. Forwarden Jonas Almqvist beräknas därför bli borta från ishockeyn ett bra tag, och nu talar mycket för att han måste genomgå en ny operation som därmed gör att han missar resten säsongen.

Säsongen över?

– Det dröjer inte länge innan beskedet om operation kommer. Blir det så är säsongen över, men vill det sig väl hoppas jag kunna spela efter nyår, säger Almqvist.

Efter Örebro Hockeys fenomenala inledning på hockeyallsvenskan erkänner forwarden att han känner ett extra starkt sug efter att komma tillbaka.

Men tills vidare gör han i stället succé utanför isen som sponsorsäljare.

– ”Alma” gör ett jättejobb och är vår bäste säljare. Han är ett bra namn med mycket kontakter och marknadsbiten passar honom perfekt, säger klubbchefen och assisterande tränaren Lars ”Mozart” Andersson.

Skulle Almqvist inte få bukt med sitt knäproblem, som rör sig om en komplicerad förslitning på ledytan, kan hans uppgift som sponsorsäljare bli permanent.

Hopp om spel lever

– Det är absolut ingen omöjlighet. Tanken är att vi ska försöka hålla kvar våra spelare inom föreningen även efter karriärens slut. Och ”Alma” har en lång väg att vandra innan han eventuellt kan vara tillbaka, säger ”Mozart”.

Almqvist själv har fortfarande hoppet kvar om att kunna fortsätta karriären, men trivs samtidigt väldigt bra med sin nya roll.

– Det går riktigt bra. Det är kul att träffa folk, och eftersom att jag känner klubben väl så har jag också lätt för att presentera den för sponsorer. Jag vill absolut fortsätta med det här om det skulle visa sig att det inte blir mer ishockey för min del.

Mer läsning

Annons