Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kändes som knivhugg i knät”

Få spelare förknippas så starkt med Örebro Hockey som Jonas Almqvist.
Ändå har han inte spelat ett enda byte under klubbens succésäsong.
– Till att börja med hoppas jag bli frisk i knät igen. Sedan får vi se. Det blir nog tufft att försöka göra comeback i Örebro nästa säsong. Då är vi ju i elitserien, säger ”Alma” och skrattar.

Annons

När Örebro på måndag spelar sin första kvalseriematch hemma mot Rögle saknas nummer 21. Precis som under alla de andra 52 omgångarna. Han som gjorde sin första säsong i A-laget för 14 år sedan kämpar för att komma tillbaka. Till att ha ett fungerande knä.

Och kanske vidare därifrån till ishockeyn igen.

Inte en match den här säsongen. Inte ett byte.

När Örebro Hockey förvandlades till ett av hockey-Sveriges största utropstecken satt Jonas Almqvist som ett frågetecken.

”Som knivhugg”

Med knivskarp smärta i vänster knä och två nya operationer senare.

– Klart att det har varit jobbigt. Inte minst mentalt att få gå till gymmet när hela laget varit på is. Ett tag kändes det som knivhugg i knät och det var helt omöjligt att köra på. Oavsett hur mycket jag ville och försökte.

Elakt brosk och ett krånglande ledyta har saboterat säsongen. En förslitningsskada som vägrade släppa greppet.

Inga garantier

Känningarna i menisken kom redan förra året men då spelade ”Alma” samtliga allsvenska matcher, producerade 33 poäng, och övervann den olustiga känslan i knät.

– Allt förvärrades under försäsongsträningen när jag gick in för att bli snabbare. Jag är 30 år nu och i huvudet vill man känna sig som 22. Det gjorde att jag körde mycket häckträning, knäböj och andra typer av explosivitetsövningar.

Till slut sa knät ifrån.

Svårt med brosk

– Jag har genomgått två operationer i vänster knä, varav den första inte blev helt lyckad. Det är tydligen svårt med brosk och jag fick inga garantier. Nu två och en halv månad efter den andra operationen känns det faktiskt bättre. Knivhuggen är borta. Jag har varit ute lite ensam på is och känt mig för. Målet är att bli frisk i knät igen och därefter försöka ta mig tillbaka till hockeyn. Det är inte kul att behöva sluta på grund av en skada. Allt som kändes ganska avlägset tidigare gör plötsligt inte det nu.

Läs hela intervun om mycket mer inför kvalserien i torsdagens NA, papperstideningen!

"Alma" tippar kvalserien

1. Modo.

2. Örebro.

3. Södertälje.

4. Växjö.

5. Rögle.

6. Leksand,

eller annat kvallag.

Mer läsning

Annons