Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismötet får vänta

Blytung start på allsvenskan och ny förlust i förrgår.
Då ställde Bofors in gårdagens isträning för att prata igenom situationen. Tränaren Sam Hallam ville dock inte benämna det som ett ”krismöte”.

Annons

– Det var ett vanligt femmatchersmöte, det är ganska vanligt att det drar ut på tiden och att vi får ställa in träningen, säger han.

Bofors inledning på hockeyallsvenskan har varit allt annat än vad klubben hoppades på såväl spelmässigt som poängmässigt.

Inplanerat sedan länge

Laget har bara tagit fyra poäng och gjort åtta mål på de fyra första omgångarna. Dessutom är det en och samma kedja som varit inne på alla målen, de andra tio forwardspelarna har inte ens varit på isen när Bofors gjort mål framåt.

Problem som kom upp när Bofors i går ställde in isträningen för att sitta i möte och diskutera den tunga starten.

– Vi la ned ganska mycket tid på att analysera det som varit, bland annat såg vi hela första perioden mot Rögle på video, berättar Sam Hallam.

Boforstränaren är dock noga med att poängtera att mötet var inplanerat sedan länge, och inte något extrainkallat krismöte.

– Det var ett vanligt femmatchersmöte, som vi alltid har för att summera efter var femte match. Vi satt två timmar, men det är ganska vanligt att mötena drar ut på tiden och att vi får ställa in träningen, säger han.

Förtegen

Sam är ganska förtegen om vad som kom fram på mötet.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det finns saker både i vårt offensiva och vårt defensiva spel som behöver bli bättre. Det är inget hokus pokus, det är grundläggande saker, säger han och tillägger:

– Bland annat vill vi ge oss en bättre chans att göra mål. Normalt i ishockey krävs åtta-tolv skott per mål, och vill man göra tre-fyra mål per match så är det ganska lätt att räkna ut hur mycket man behöver skjuta. Hittills har vi bara skjutit 25,2 skott i snitt, och det är för lite. Dessutom behöver vi titta på hur jobbet är på returer och framför målvakten.

Hur var spelarnas attityd på mötet, var det mycket negativt efter den tunga starten?

– Det var ganska bra stämning, men det är klart att det blir diskussioner om olika saker i spelet. Det var som vi sa på vårt första möte i år: ”Den som slutar vilja bli bättre slutar att vara bra".

Läs allt inför lördagens derby mellan Bofors och Örebro i fredagens och lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons