Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlaspelare kvalar – med Forshaga

Kumla Hockey klarade sig kvar i division 1 – men två av spelarna tvingas ändå kvala för att hänga kvar. Det handlar om Patrik Ström och Christopher Larsson som lånats ut till Forshaga.

Annons

Redan för två veckor sedan tog Kumla Hockeys säsong slut, när laget klarade sig kvar i division 1 utan kvalspel. Det på bekostnad av Forshaga, laget närmast under strecket, som nu får Kumlas hjälp.

Kumla lånar nämligen ut två av sina bästa spelare till Forshaga inför kvalet, som inleds på söndag.

Det handlar om Patrik Ström, 22, som är hockeyfostrad på Örnsköldsviks hockeygymnasium och till och från spelat i Kumla de senaste fyra säsongerna. I år forwarden elva poäng på 14 matcher för klubben, och Christopher Larsson, 23, som anslöt till Kumla från Mariestad inför årets säsong och som back noterats för elva poäng på 40 matcher.

– Ström är en allt i allo-forward som också är en målskytt. Larsson var topp-tre back i Mariestad förra säsongen. Det kommer han att bli hos oss också. Bra storlek, säger Forshagatränaren Peter Nordström till Värmlands Folkblad.

Sedan tidigare har Kumla lånat ut målvakten Tim Harrysson till allsvenska Mora. Fler lån kan bli aktuella – transferfönstret stänger inte förrän på natten mot fredag.

I kvalet ställs Forshaga mot Grums, Grästorp, Dalen och Mjölby. Bara vinnaren går upp i nya, nedbantade division 1.

Mer läsning

Annons