Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt straff för Boforsback

Sex matchers avstängning. Det blir straffet för Boforsbacken Kasper Jensen efter den våldsamma tacklingen av Västerås Niclas Lundgren.

Annons
Bofors danske landslagsman Kasper Jensen stängs av sex matcher.

I dag kom disciplinnämnden med sitt utslag. Kasper Jensen får sex matchers avstängning efter att i inledningen av onsdagens match med hög fart ha tacklat Västeråsbacken Niclas Lundgren i ryggen så att han flög in i sargen och med befarade nack- och ryggskador fick hämtas med ambulans inne på isen.

Två av matcherna omvandlas till bötern på sammanlagt 7 000 kronor, och Jensen kan därmed vara tillbaka i spel i hemmamatchen mot Södertälje den 30 november.

"Av filmsekvenserna framgår att Kasper Jensen och en motspelare förflyttar sig ner mot sarghörnet i jakt på pucken och att Kasper Jensen några meter från sargen utdelar en tackling i ryggen på motspelaren, vilket medför att motspelaren träffar sargen och orsakas skada. Tacklingar som denna, som utdelas bakifrån på några meters avstånd från sargen, är generellt farliga och ska leda till avstängning. Filmsekvenserna visar också att Kasper Jensen hade kunnat undvika att utdela denna respektlösa tackling", skriver Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i sitt utslag.

Samtidigt har Lundgren, som blev kvar på Karlskoga lasarett över natten, fått besked om skadorna. Både bra och dåliga sådana.

– Först fick jag ett positivt besked. Röntgen visade att nacke, huvud och rygg klarade sig, men sedan kollade jag handleden och jag hade brutit båtbenet, säger Lundgren till vlt.se.

Nu är Lundgren gipsad och han blir borta från ishockeyn i minst tolv veckor, men riskerar att bli borta hela säsongen.

Mer läsning

Annons