Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennys besvikelse: ”Det är komiskt. Helt otroligt”

Nya skador för Bik som tappade poäng på exakt samma sätt som när Björklöven senast gästade Nobelhallen.

Annons

Vi backar bandet till den 4 november 2014. Dagen då Bik Karlskoga förlorade sin sista match innan den otroliga sviten på 14 raka segrar inleddes. Gästande lag var Björklöven. Bik ledde matchen med 5-4 innan bortalaget kvitterade med 14 sekunder kvar. Slutresultatet blev 5-6. Efter sudden death.

När lagen i går återigen möttes i samma arena hade Bik fem raka nollpoängare. Men hemmapubliken vädrade ett trendbrott när Karlskoga, precis som i förra mötet, gjorde 5-4 i matchens slutskede. Endast en och en halv minut återstod när Fredrik Höggren tryckte in det som alla trodde var det matchavgörande målet bakom Björklövens målvakt Kevin Lindskoug.

Men historien från förra årets novembermatch skulle upprepa sig under skrämmande lika omständigheter. Den här gången kom gästernas kvittering till 5-5 med 17 sekunder kvar av matchen. Och Björklöven tog hem segern den här gången också. Med 5-6. Efter sudden death.

- Det är bara att konstatera att det är för jävligt att det blir en nästan identisk upprepning av matchen. Det kan man ju tycka är komiskt. Helt otroligt, suckar Bik Karlskogas tränare Lenny Eriksson.

- Först är man helt mållös. Det får ju inte hända. Det är ju en match med tveksamt försvarsspel från båda hållen. Det ser man ju på siffrorna.

Sjätte raka förlusten är därmed ett faktum. Och som om inte den negativa trenden vore nog kan Bik ha drabbats av ett par tunga skadeavbräck. Redan i den första perioden delade Karl-Johan Lundström ut en huvudtackling på Mikael Eriksson. Konsekvensen blev att det var slutspelat för båda två. Lundström fick matchstraff och Eriksson fick lämna isen groggy.

Även Jens Skålberg fick sig en rejäl smäll mot huvudet och fick avbryta matchen mot Björklöven. Skålberg som redan missat halva säsongen på grund av just en huvudskada. Lenny Eriksson vet ännu inte hur allvarligt läget är för spelarna och om de blir borta under en längre period.

- Vi får väl inventera truppen i morgon (läs i dag) igen. Jag vet inte mer än att de fick kliva av. Men de mådde ju inte bra direkt, säger tränaren.

Något som dock var positivt var att Christian Berglund och Henrik Björklund gjorde comeback i gårdagens omgång. Även Jesper Olofsson, som kom tillbaka från skada i förra matchen, börjar komma igång på allvar på isen. Förutom en assist fram till 2-3 kvitterade Olofsson till både 3-3 och 4-4 mot Björklöven i går.

- Han och Fredrik Höggren (också två mål och en assist) låg bakom en hel del. Inte så mycket mer att säga om det. Men det är en för jäkla besvikelse att tappa tre poäng med 17 sekunder kvar, konstaterar Lenny Eriksson.

I nästa omgång får Bik Karlskoga storstadsbesök när nästjumbon AIK på tisdag gästar Nobelhallen.

Mer läsning

Annons