Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven kvar på rätt sida

Lindlöven föll hemma i division 1-hockeyns fortsättningsserie mot ett taggat Tierp på fredagskvällen, 2–5 (1–2, 1–2, 0–1).
En tröst var att Surahammar också föll hemma, 3–4 mot Enköping.

Annons

Det betyder att Lindlöven fortfarande är fyra poäng före Surahammar i tabellen när tre omgångar återstår – och därmed på rätt sida om kvalstrecket.

– Vi ska inte behöva kvala för att klara oss kvar, det pratar vi inte ens om. Även om vi förlorade mot Tierp gjorde vi ingen dålig match. Med det här spelet ska vi hålla undan för Surahammar. Dessutom har vi Sura hemma i näst sista omgången, poängterar Lindlövens tränare Tomas Östlund.

Lindlöven gjorde en helt okej förstaperiod mot Tierp. Daniel Wallén gav laget ledningen efter drygt tre minuter. Men Tierp kom tillbaka.

– De fick lite olyckligt 2–1 i slutminuten av första perioden. Sedan blev det två till i baken i början av andra perioden. Då fick vi inte stopp på dem. Och i fortsättningen spelade Tierp tätt, och var bra, erkänner Tomas.

När Patrik Säfström gjorde 2–4 i slutet av andra perioden tändes hemmahoppet. Men Tierp höll undan i slutperioden och fick sedan göra 5–2 i öppen kasse.

I hemmalaget var kedjan med Patrik Säfström, Patrik Larshans och Kristian Flygar vassast men även anfallstrion Hampus Lind, Anton Magnusson och Patrik Thoresson jobbade bra. I målet svarade William Lind för en klart godkänd insats.

Mer läsning

Annons