Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven tog vinnarbeslut

– I dag ska vi vinna! Det sa Lindlövens tränare Tomas Östlund inför matchen mot Falu, och så blev det också efter 2–1 (0–0, 0–0, 2–1).
Lindlöven spelade hafsigt i första perioden och spelarna ville mycket, men fick ingen struktur på spelet.

Annons

– Vi hade tre powerplay i första perioden och vi tryckte på bra, tyvärr var deras målvakt riktigt stabil, säger Östlund.

Vägrade släppa inI första perioden sköt Lindlöven 17 skott på mål, och Falus målvakt Henrik Stadjer vägrade släppa in något av dem. Något som skapade frustration i Lindlöven.

– Vi hade många klara chanser och ett bättre spel än dem, ändå fick vi inte in pucken, säger Östlund.

Lindlöven tog till slut ledningen genom Matthew Connors i början av tredje perioden, något som var oerhört viktigt mentalt.

– Det målet var väldigt förlösande och mycket rättvist, säger Östlund. Dock reducerade Falu knappt fem minuter senare. Men någon panik uppstod inte i Lindlövens bås.

– Vi spelade bra i hela tredje perioden och de lyckades sätta en puck på en retur. Vi hade ändå en känsla att vi kommer greja detta, säger Östlund.

Powerplay förlösteMed knappt fem minuter kvar att spela fick Lindlöven ett powerplay och väl där satt 2–1-målet av Anders Söderström som dessutom blev slutresultatet.

– Slutrelultatet är mycket rättvist. Vi drabbades inte av panik till skillnad från andra matcher när de gjorde 1–1, utan fortsatte att gnaga på och lyckades tillslut göra 2–1, säger Östlund.

Han passar dessutom på att hylla målvakten Stefan Igelström och backarna Anders Söderström och Marcus Sjöö.

– Hela laget gör en kanoninsats men de tre var riktigt bra i dag, säger han.

Mer läsning

Annons