Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bottennapp oroar Näslund

Bofors förlorade klart mot Västerås igår och Kristoffer Näslund hade efter matchen svårt att finna ord till att analysera matchen.
– Jag trodde inte det kunde bli sämre än i hemmamatchen mot Växjö, säger ”Näsa”.

Annons

Västerås höll i taktpinnen i matchen mot Bofors under gårdagen.

Ingenting fungerade för hemmalaget och att man i fredags vann bortamatchen mot starka Växjö var svårt att förstå. Frågan var då vad som inte stämde för hemmalaget och BIK:s Kristoffer Näslund fick uppgiften att försöka svara.

– Matchen är svår att analysera, men Västerås skapade farligare chanser och de hade bud på fler mål, berättar Näslund.

Han konstaterar även att det var en de sämsta insatserna laget gjort denna säsong.

– Vi jobbade inte tillräckligt och tog inte jobbet fullt ut. Vi hamnade efter och tvekade lite grann, säger ”Näsa”.

Många omställningar

– Andro Michel gjorde en bra match i målet, men det hade inte spelat någon roll om han hade gjort sitt livs match när vi spelade som vi gjorde i dag.

Bofors tvekande medförde att Västerås hade många omställningar och skapade väldigt många tre mot två och två mot en chanser.

– Det vore faktiskt skönt att veta vad det är som är fel. Vi får jobba mer med det mentala så vi verkligen är här, suckar Näslund.

Konkurrenterna förlorade

Det enda positiva med kvällen måste ändå varit att även jagande Borås och Örebro förlorade sina matcher, vilket gör att det är oförändrat läge i jakten på playoff-platsen. Men Näslund låter ändå orolig över ifall Bofors skall klara att ta den sista platsen.

– Vi behöver göra en rejäl uppryckning om det skall gå vägen. Vi behöver se oss själva i spegeln, men det är tungt just nu, säger ”Näsa”.

Annons