Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt ja för Örebro Hockey

Nyförvärven ramlar in dag för dag.
En målvakt och två anfallare de senaste dagarna till Örebro Hockey.

Annons

– Vi är i ett helt annat läge än tidigare, och det känns fantastiskt kul, säger sportchefen Mikael Fahlander, som i går fick ett nytt ja tack.

Jon Palmebjörk, 24, eftertraktad forward eller center från nedflyttade Sundsvall blir närking de närmaste två säsongerna.

– Vi letar 30 plus-spelare, och här har vi en sådan kille. Det har varit många om budet, och det är kul att Jon väljer att komma till oss, säger Fahlander.

Med 30 plus menar inte Fahlander ålder, utan allsvenska poäng. Palmebjörk gjorde 16 mål och spelade fram till 18 den gångna säsongen, totalt 34 poäng således.

Jon Palmebjörk kommer från Tegs SK från början, men spelade med Björklöven som junior. Han har spelat i allsvenskan med Umeå-lageti tre säsonger innan han gick till Sundsvall för två år sedan.

– En avig lite ”rajtare” (högerskytt), som är jobbig att möta, säger Fahlander, som fått goda referenser från många olika håll.

Kontraktet är skrivet äver två år, men med en klausul om att det kan brytas om elitserien kallar.

I dagarna har målvakten Michal Zajkowski och forwarden Marcus Weinstock skrivit på för Örebro.

– Vi har fyra platser kvar att fylla i truppen, konstaterar Fahlander.

Hittills har Örebro lyckats bra med målsättningen att värva svenska spelare. Slovaken Michal Lukac utgör det enda utländska inslaget så här långt.

Mer läsning

Annons