Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordförande: "Synd om Conny"

Örebro Hockeys ordförande Claes E Hallqvist tycker synd om Conny Strömberg men hävdar att klubben inte kunde agerat annorlunda:
– Genom att inte leva upp till kontraktets innehåll har han själv brutit det, säger han.

Annons
Claes E Hallqvist, ordförande i Örebro Hockey.

Styrelsen har delegerat allt ansvar om Strömbergs framtid till klubbchefen Lars ”Mozart” Andersson. Som ordförande kan Hallqvist ändå berätta att klubben erbjudit mycket stöd:

– Vi har stått till förfogande på alla möjliga sätt. Men om inte spelaren själv är motiverad är det svårt att lyckas nå fram, säger Claes E Hallqvist.

I elitserien finns det redan standardformuleringar i avtalen om vilka skyldigheter en spelare har mot klubben. Även på fritiden. Samma avtal är på väg att bli standard i hockeyallsvenskan.

– En skyldighet är att inte skada klubbens anseende. En annan är att hålla kroppen i fysisk trim. Den som nyttjar alkohol fel uppfyller knappast detta, säger Claes E Hallqvist.

Hur tror du laget påverkas av att bäste poängplockaren försvinner?– Jag är inte säker på att det behöver vara enbart negativt i längden. Det blir ju problem om en spelare inte följer alla regler.

– Men jag tycker synd om personen Conny Strömberg. Han har naturligtvis inte gjort detta av illvilja och är ångerfull. Därför är detta inget enkelt beslut att ta för en idrottsklubb.

Mer läsning

Annons