Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey värvar division 1-målvakt

Örebro har gjort klart med en ny målvakt. Robin Rahm? Nej, Henrik Lundberg, i fjol backup i division 1-laget Kallinge/Ronneby.

Annons
Stefan Ridderwall.

Örebro Hockey har nämligen bestämt, i samarbete med nye målvaktstränaren Michael Andréasson, att ha tre målvakter i truppen inför nästa säsong.

Stefan Ridderwall är redan klar, uppgifter gör gällande att Robin Rahm också är överens med Örebro, och nu är alltså Henrik Lundberg, 20, helt klar. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Däremot är det inte uttalat att Lundberg blir tredjekeeper bakom de mer etablerade namnen.

- Nej, "Henke" har sin plats i laget och tävlar på samma vilkor. Min filosofi är att vi ska ha tre målvakter i truppen som alla i laget känner så det inte kommer in någon utifrån och stör laget mitt under säsongen. "Henke" börjar som trea men kan mycket väl vara etta i slutet av säsongen, säger Andréasson till klubbens hemsida.

Andréasson har tidigare haft Lundberg som adept på Frölundas hockeygymnasium, där Lundberg, som har Lerum som moderklubb, är fostrad. Senaste säsongen spelade han backup i division 1-laget Kallinge/Ronneby och fick stå elva matcher under säsongen.

Lundberg kommer att träna med Örebro under försäsongen men inleda seriespelet utlånad till division 1-laget Arlanda.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons