Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockeys tuffing: "Åker inte runt och letar slagsmål"

Store backen Stefan Warg är Örebro Hockeys i särklass mest utvisade spelare i allsvenskan.
Men vem är han egentligen bakom den tuffa fasaden?
– Mamma tycker att jag är världens snällaste. Jag åker inte runt och letar slagsmål. Jag spelar hockey, och lärde mig i Nordamerika att stå upp för laget, säger Stefan.

Annons
Stefan Warg.

För bara ett halvår sedan var Stefan Warg mer eller mindre okänd i sin hemstad Örebro. Stefan spelade juniorhockey i Nordamerika, men värvades till Örebro Hockey där han snabbt vuxit in i rollen som en av lagets stora profiler. Stefan är dessutom populär bloggare på na.se där han emellanåt har fler klick än ÖSK-målvakten John Alvbåge.

– Det är kul att blogga och supportrarna är snällare än jag trodde. Jag kan förstå frustrationen efter vår insats mot Troja och jag är den i laget som får förklara för fansen, och be om ursäkt, när vi spelat dåligt.

Vid några tillfällen har kommentarsfältet svämmat över med arga inlägg. Som när Stefan hetsade lite inför derbyt mot Bofors och själv fick lämna isen som förlorare med matchstraff i slutet av den smutsiga matchen.

– Man måste våga om man ska blogga, och ibland skiter det sig. Blir det fel får man ligga lite lågt, säger Stefan som direkt efter slutsignalen var storsint nog att erkänna att Bofors var det bättre laget.

– Det måste man kunna erkänna. Däremot tycker jag inte om när Calle Berglund går ut i tidningen och sågar oss som lag. Vi går inte ut och sågar andra.

Stefan är rätt person att prata derbypuls med. Han gick hockeygymnasiet i Västerås och spelade i Viks J20-lag. Han fick även hoppa in i A-laget som ersättare för sin nuvarande backkollega Emil Axelsson i en kvalseriematch till elitserien mot Mora och fick beröm av dåvarande Vik-tränaren Johan Tornberg.

– Det är mycket snack om vilket som är det riktiga derbyt, Bofors eller Västerås. Jag anser att derbyna är olika.

– Västerås–Örebro blir ofta bra kvalitetsmatcher. Lagen utmanar varandra på ett hockeymässigt sätt, till skillnad mot Bofors–Örebro där det är krig från början till slut, säger han.

Dina känslor för Västerås i dag?– Jag har varit där och vill inte förlora mot dom. Men jag känner inte hatet. Det handlar mer om prestige att vinna över min gamla klubb.

LÄS HELA INTERVJUN MED STEFAN WARG I SÖNDAGENS PAPPERS-NA!

Mer läsning

Annons