Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro sparkar målvakterna

Bra i allsvenskan, men när det kom till kvalserien höll målvakterna i Örebro Hockey inte måttet. Nu talar allt för att både Michal Zajkowski och Ola Nilsson får gå.

Annons

– Ola har fått besked om att han inte får nytt kontrakt, ”Zacke” har vi inte hunnit prata med, säger inofficielle sportchefen Mikael Fahlander.

Sannolikt får Michal Zajkowski samma besked som kollegan Nilsson.

– Vi vill prata med spelarna själva så att de inte behöver läsa i tidningen hur vi ser på deras framtid. ”Zacke” är i USA, och därför har vi inte kunnat prata med honom, säger Fahlander, som inte vill gå längre in i den frågan.

Ny målvakt på gång inDäremot är en ny målvakt nära ett avtal med Örebro.

– Vi står nära varandra, och han kommer till Örebro i nästa vecka. Då ska han bland annat genomgå en läkarundersökning. Det är ett krav från vår sida, och gäller alla nya spelare, säger Mikael Fahlander.

Klubben hade länge förhoppningen att kunna knyta till sig Almtunas eftertraktade löfte Magnus Hellberg, som dock valde Frölunda.

– Det är nästan omöjligt att konkurrera med en elitserieklubb när det gäller unga, svenska spelare, konstaterar Fahlander.

Även om mycket är klart så händer mycket nu i och runt truppen.

– Av dem vi velat behålla från vinterns trupp har vi lyckats i alla fall utom med backarna Ryan Gunderson och Albin Lorentzon.

Det betyder att centern Pär Edblom blir kvar, trots uppvaktning från elitserien.

En backplats ser ut att fyllas av amerikanen Matt Cohen, som NA tidigare skrivit om.

– Vi är muntligt överens med honom men avvaktar tills vidare, säger Fahlander.

Det är ännu inte klart om Emil Axelsson blir kvar.

– Vi för diskussioner med Emil.

Tre forwardplatser, två backar och målvaktsfrågan återstår att lösa.

Och det ryktas om NHL-spelare på väg in.

– På väg in är för mycket sagt. Det finns en hel del spelare som vill till Sverige, mer vill jag inte säga om det.

Många rycker i KåbergNyblivne svenske mästaren Emil Kåberg är ett hett namn.

– Vi diskuterar med Emil, men det är många som rycker i honom. Han har kontraktsförslag från både Färjestad och HV71, och Malmö är där med sedelbunten. Vi har sagt att vi inte ger oss in i den karusellen, men har ändå hopp om att Emil väljer oss, säger Fahlander.

Två skadade spelare kan återkomma i Örebrodressen. Backen Robin Olsson är lovad kontrakt om han blir fri från sin ryggskada.

– Och vi har gott hopp om att Niklas Lihagen kommer tillbaka som ett riktigt starkt nyförvärv. Det vore fantastiskt att få tillbaka en frisk Lihagen i laget, och han har en lång försäsong att bygga upp sig.

Niklas Lihagen har genomgått hjärtoperationer efter det dramatiska hjärtstoppet i Nobelhallen förra vintern, och är nu friskförklarad.

Mer läsning

Annons