Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare kickas från Bik

Han fick mycket sparsamt med speltid hela säsongen. Nu står det klart att Robert Bergh tvingas lämna Bik Karlskoga redan efter ett år.

Annons
Robert Bergh (t v) tvingas lämna Bik.

Backen Robert Bergh, 25, värvades från IFK Kumla, där han var lagkapten 2009-2011, till Bik Karlskoga inför årets säsong.

Men Bergh lyckades aldrig på riktigt slå sig in i det allsvenska laget. Han var bara ombytt i 34 av 62 matcher och satt oftast på bänken som sjunde- eller åttondeback. Nu står det klart att han tvingas lämna klubben.

- Vi har valt att inte förnya hans avtal, bekräftar Biks avgående sportchef Stefan Bengtzén för NA.

Fostrad i ÖrebroBergh är fostrad i Örebro HK och har som seniorspelare förutom Kumla och Bik även representerat Lindlöven, australiska Sydney Ice Dogs och IFK Arboga.

Även Eetu Qvist får lämna Bik Karlskoga. Den finländske centern anslöt till Bik i mitten av förra säsongen och gjorde då 28 poäng på 36 matcher, men hade det i vinter tuffare och noterades bara för 19 poäng på 60 matcher. Qvist väljer nu att flytta hem till Finland, enligt Bengtzén.

Erbjudna nya kontraktSedan tidigare är det klart att stjärnmålvakten Daniel Bellissimo (se separat artikel) och poängkungen Linus Persson lämnar klubben.

Alla övriga spelare har erbjudits nya kontrakt. Det betyder att Kasper Jensen, Christian Carlsson, David Lidström, Fredrik Höggren, Kristofer Näslund, Tobias Thermell och Johan Nilsson alla har erbjudanden att ta ställning till. Det är sju av Biks mest tongivande spelare, och såväl Jensen, som Lidström, Höggren och Nilsson har tidigare haft intresse från elitserien.

Bygga vidare- Vi har vidtalat alla, och hoppas kunna bygga vidare på de här spelarna. Sedan återstår det att se om någon vill flytta och om någon av de äldre spelarna känner att motivationen inte räcker för en säsong till, säger Bengtzén.

Skulle alla sju spelarna välja att förnya sina avtal skulle Bik bara sakna en forward innan truppen är komplett.

- Så ser det ut. Vi räknar med en trupp på två målvakter, åtta backar och 14 forwards. Jag räknar med att den är klar innan jag slutar sista maj, säger Bengtzén.

Läs mer om Biks lagbygge i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons