Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroaren stannar i SHL

Gabriel Carlsson har gjort succé i Linköping. Nu belönas backen med ett nytt avtal. 

Annons

Gabriel Carlsson, 18, SHL-debuterade i Linköping HC i slutet av grundserien, och tog sedan en fast plats i uppställningen under SM-slutspelet. 

Backen, som är fostrad i Örebro och flyttade till Östergötland 2013, får fortsatt förtroende i klubben. Carlsson har skrivit på ett tvåårskontrakt, och är en av fyra spelare, de andra heter Erik Källgren, Petter Hansson och Anton Blomberg, som lyfts upp i A-truppen från J20-laget. 

– Gabriel gjorde en väldigt stark avslutning på föregående säsong och är precis som Petter en ung och lovande back. Vi hoppas och tror att Gabriel kommer fortsätta att utvecklas på ett bra sätt under de kommande två åren, säger sportchefen Fredrik Emvall till Linköpings hemsida. 

I samma veva meddelar LHC att Jakob Lilja, Rögle, och Niklas Fogström, Luleå, ansluter. Målvakten Marcus Högberg, bördig från Garphyttan, tillhör Linköping även över kommande säsong. 

Totalt har Gabriel Carlsson svarat för 17 framträdanden, i såväl serie- och som slutspelssammanhang, i SHL med tre assist som poängfacit. I dag, lördag, spelar Carlsson och Sverige, där även Örebro-målvakten Daniel Marmenlind återfinns, sin andra match i J18-VM:s gruppspel. Tyskland står för motståndet. 

Annons