Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrojunior klar för SHL-debut

Han räknas som en av Sveriges största talanger. Nu får örebroaren August Gunnarsson, 18, göra SHL-debut – för Färjestad.

Annons
August Gunnarsson.

August Gunnarsson slängs rätt in i hetluften.

Den 18-årige örebroaren – lillebror till NHL-proffset Calle Gunnarsson – debuterar för Färjestad i tisdagens bortamatch mot överlägsna serieledaren Skellefteå.

Gunnarsson, som får två säsonger sedan var med och tog P17-VM-guld och som gjort ett 20-tal juniorlandskamper, är till skillnad från brorsan forward och är i vinter poängbäst i Färjestads J20-lag med 32 poäng på 26 matcher.

– August har varit med oss och tränat både i decemberbreaket och februaribreaket så han har gjort ett väldigt gott intryck. Han kan vara helt osynlig i matcherna men så plötsligt händer det bara något. En spännande spelarrtyp, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

Mot Skellefteå bildar han en renodlad juniorkedja med Viktor Ejdsell och Joel Eriksson Ek.

Debut i Färjestads A-lag blir det också för karlskogingen Tobias Sjökvist, 19. Tobias är son till Niklas Sjökvist, årets rookie i SHL säsongen 1996/97, och barnbarn till mångårige NA-medarbetaren Kjell Sjökvist. Centern bytte moderklubben Bik Karlskoga mot Färjestad inför årets säsong, och har noterats för 21 poäng på 38 matcher.

Tobias är en gedigen hockeyarbetare från Karlskoga, bra åt båda håll precis som sin far, säger Samuelsson till hemsidan.

Sjökvist är uppsatt som 13:e-forward mot Skellefteå.

Mer läsning

Annons