Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson till elitserien

Linus Persson lämnar Bik Karlskoga. Lagets poängkung är klar för elitseriens grundseriesegrare Luleå Hockey.

Annons
Linus Persson lämnar Bik Karlskoga.

Med sina 51 poäng (19 mål och 32 assist) på lika många matcher var Linus Persson poängbäst i Bik under årets allsvenska grundserie. Det räckte också till en femteplats totalt i poängligan. I kvalserien gjorde Persson sju poäng, fördelat på fyra mål och tre assist.

Därmed blev Linus Perssons fjärde säsong i Bik Karlskoga, som han kom till från Rögle inför säsongen 2008/2009, hans bästa rent poängmässigt. Men också hans sista.

Hagforssonen har ryktats till elitserien under våren. Det har snackats om att han, tillsammans med tränaren Sam Hallam, skulle skriva på för Växjö. Hallam blev klar för Växjö i går , men Linus Persson valde alltså att flytta norrut - till Luleå.

Vann grundserien - åkte ut i kvartenLuleå Hockey, som vann grundserien med 100 poäng, men som sedan åkte ut med 1-4 i matcher mot AIK i kvartsfinalspelet.

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström säger till klubbens officiella hemsida:

- Linus Persson är en speedig och tekniskt skicklig anfallsspelare. En poängproducerande högerskytt som har visat bra utveckling och som skaffat sig bra erfarenhet i allsvenskan och som vi känner är redo att ta sin nivå till elitserien.

Persson själv säger till hemsidan:

-  Luleå Hockey har de senaste åren tagit plats som ett topplag i elitserien. Så det ska bli fruktansvärt kul att flytta upp till Luleå och förhoppningsvis få vara med på en riktigt rolig resa där jag hoppas fortsätta utvecklas och att bidra till laget som mycket som det bara är möjligt.

Mer läsning

Annons