Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter: "Det känns för jävligt"

En strålande insats, men bara en poäng. Örebro Hockeys tränare Peter Andersson hade lätt att inte skratta efter 3-2 till Södertälje i Behrn arena.

Annons

- Det känns för jävligt. Jag lider med killarna som gör en jättebra match mot ett lag som tog 71 poäng i elitserien, men ändå inte får vinna. Men det är så här det är, vi gör några få misstag, och de kostar matchen, säger Andersson.

Det är inte svårt att se vilka misstag han talar om. Markus Seikolas reducering till 2-1 i början av andra perioden var en jättetavla av målvakten Ola Nilsson. En dumpning från mittzon som slank in under Nilsson.

2-2 kom i tredje perioden, en indianare i egen zon av backen Alexander Deilert som gav Fredric Andersson fritt läge att skjuta. Pucken satt via ribban bakom Ola Nilsson.

Målvakten avslutade sedan kvällen med att i förlängingen styra in Mattias Carlssons passning från bakom målet i egen bur.

Örebro har inte haft målvaktsspelet med sig i kvalserien. Varken Michal Zajkowski eller Ola Nilsson har presterat på topp.

- Jag säger inte emot dig. Och tyvärr är det så att varje enskilt misstag kostar oerhört mycket i en kvalserie, säger Peter Andersson, som ändå var väldigt nöjd med sitt lag i många stycken.

- Killarna gör en väldigt bra match, och misstagen är inte många. Vi är bättre än Södertälje sett över hela matchen, och därför känns det så surt. Samtidigt måste vi ta med oss det faktum att vi matchar ett så bra lag på ett så bra sätt, säger Andersson.

Peter Larsson, en av tre tränare i SSK, hade inga problem med att erkänna att segern var något av en stöld.

- Vi är väldigt nöjda med två poäng. Örebro är ett väldigt bra hockeylag, finurligt och skickligt. I första perioden tog de över efter fyra-fem minuter och dominerade totalt. Sedan har vi tur som får 2-1-målet, och med det lite energi. Sedan tycker jag att vi jobbar oss in mer och mer i det, säger Larsson.

För SSK går jakten på fortsatt spel i elitserien vidare, laget har nu fyra raka segrar, även om två kommit efter förlängning. Örebro sitter med bara två poäng, och får främst inrikta sig på att avsluta säsongen snyggt. Elitserietåget har med största sannolikhet gått.

- Men vi har massor att spela för. Vi lär oss väldigt mycket varje match, erfarenheter vi kommer att ha nytta av i framtiden, säger Peter Andersson.

Mer läsning

Annons