Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Powerplay bästa vapnet igen

Örebro gjorde knappast sin bästa match för säsongen.
Men med ett hundraprocentigt powerplay-spel går det att vinna ändå.
- Det är det som räddar oss i dag, säger assisterande coachen Jens Gustavsson.

Annons

 Det är lätt att glöma men i inledningen av säsonge var det faktiskt många som satte frågetecken för Örebros powerplay-spel. Ryan Gunderson hade lämnat en stor lucka efter sig och laget skulle få svårt att leverera i numerärt överläge. Så lät det då. Nu är det helt andra tongångar. Två mål på två försök och direkt matchavgörande segervapen när Västerås besegrades igår.

- Vi har stor tilltro till vårt powerplay och vet att vi är farliga där. Nu tog vi chanserna när vi fick dem, säger Jens Gustavsson.

"Blotta förskräckelsen"Första powerplaymålet för kvällen styrde Johan Wiklander in från ett Conny Strömberg-skott. Det andra satte Andreas Frisk med ett hårt skott i nättaket. Men Örebro visade också att de behärskar att vara på andra sidan när de dödade sex egna tvåminutare.

- Även vårt boxplay fungerade mycket bra. Det är en styrka att kunna vinna även när vi inte spelar på topp. I andra perioden kom vi undan med blotta förskräckelsen. Vi är ödmjuka och tacksamma för den här segern men vet också att vi inte gör en höjdarmatch, säger Gustavsson.

Andersson skadadBacken Peter Andersson fick utgå efter en skada i den första perioden, Men enligt de första rapporterna ska det inte vara någon större fara med honom inför kommande matcher.

Mer läsning

Annons