Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustar Nobelhallen – för tolv miljoner

Tolv miljoner kronor. Så mycket pengar satsar Karlskoga kommun på att rusta upp Nobelhallen i grunden. Men antalet sittplatser kommer inte bli fler – utan färre.

Annons

När Nobelhallen byggdes 1971-72 kostade den runt 15 miljoner kronor.

Nu ska den rustas upp – för tolv miljoner kronor.

Det är i varje fall förslaget till kommunfullmäktige 29-30 oktober.

– Vi tog de sju första miljonerna i investeringsbudgeten förra året och nu hoppas vi få igenom en satsning på ytterligare fem miljoner, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Olov Axelsson (S).

När ishallen var ny klassades som en av Sveriges allra finaste och modernaste, medan det på senare år sett allt mer nedgången ut. Något som nu alltså ska åtgärdas.

Ombyggnaden ska påbörjas inom kort och beräknas klar senast sommaren 2015. Först ska Bik Karlskogas kansli flytta från lokalerna under sittplatsläktaren till kortsidan mot parkeringen. Därefter ska ett helt nytt omklädningsrum byggas åt Biks A-lag där kansliet tidigare låg.

Hela den andra långsidan, där omklädningsrummen i dag är inhysta, ska därefter byggas om till fler och modernare omklädningsrum. Dessutom kommer hela hallen att fräschas upp.

Däremot blir det inga fler sittplatser – utan färre. Några av de 1 266 sittplatserna i hallen kommer att försvinna.

– Vi kommer ta bort två rader i ena änden för att ge utrymme för en restaurangdel. Generellt sett vill karlskogingar stå på ishockey, det är en del av mentaliteten. Vi har ställt frågan: Vill ni ha fler sittplatser? Men det vill man inte. Den befintliga sittplatsläktaren är sällan full, det är på ståplats det kan korka igen när det är stormatcher, säger Axelsson.

Bik Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson har varit djupt involverad i arbetet med planen för ombyggnation, och är nöjd med resultatet.

– Jag har en god förhoppning om att det kommer bli riktigt bra. Det jag mest ser fram emot är helheten, uppfräschningen ute i själva arenan är välbehövlig och dessutom får vi modernare kontor och nya omklädningsrum, säger han.

Mer läsning

Annons