Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så vinner vi inga matcher"

Utökad serieledning – men tre insläppta mål i sista perioden senast mot Borås. Tillräckligt irriterande för att Örebroledningen ska höja tonen.
– Vi kan inte jaga poäng när det handlar om att vara konsekventa i vårt spel. Det är inte så vi vinner matcher, säger assisterande tränare Lars ”Mozart” Andersson.

Annons

14 matcher spelade och fyra poäng ner till tvåan Växjö. Trots Örebro Hockeys mosning av Borås på fredagen – 7–4 hemma mot Borås – fortsätter kraven att växa. Inte minst inom laget.

Sent läckage

Tre insläppta mål, plus att man bjöd på en straff, i slutsperioden senast är inslag som Örebro-ledningen vill tvätta bort.

Huvudtränaren Peter Andersson var besviken med agerandet direkt efter matchen. Assistenten ”Mozart” Andersson är det fortfarande.

– Vi är jätteglada över att vi vann matchen. Men ska vi vinna fler matcher och hålla oss kvar i toppen genom att agera konsekvent med bra försvarsspel. Och inte släppa spelidéen för att jaga poäng.

– Michal Zajkowski var riktigt förbannad senast. Han accepterade inte sätten vi släppte in mål på. Men vi hade i alla fall en bra samling i dag när vi pratade igenom det. Bland annat badade vi och bastade i Eyrabadet.

Jumbon väntar i kväll

På söndagen väntar jumbon Troja/Ljungby på bortais. Ett lag som bara tagit nio poäng och har –28 i målskillnad.

– En lite jobbig match. Det brukar alltid vara jämna matcher mot Troja. Som är ett lag med många goda spelare. Nu måste vi göra samma jobb som tidigare under säsongen om vi ska vinna den här matchen, säger ”Mozart” Andersson.

Matchguide

Vad: Troja/Ljungby–Örebro Hockey, 15:e omgången av hockeyallsvenskan.

När: I dag klockan 17.00 i Sunnerbohov, Ljungby.

Följ matchen: Rapporter via na.se.

Skadeläget: I Örebro saknas Christoffer Norgren (ljumske) och Jonas Almqvist (knä).

Notera att: Örebros Michal Zajkowski är allsvenskans bäste målvakt med bara 27 mål – och färre än två insläppta mål per match – på 14 matcher.

NA tippar: 2–5.

Mer läsning

Annons