Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Har inte pratat med HV71"

Han fick lämna en post som assisterande tränare i Örebro Hockey efter två år. Nu ryktas HV71 vara intresserat.

Annons

- Det är i alla fall ingen som pratat med mig om. Det har varit rätt dött på det hela taget, säger huvudpersonen själv, Håkan Åhlund, 48.

Åhlund, som är uppväxt i Örebro och slog igenom som spelare i ÖIK innan han lämnade för Malmö, hämtade in som tränare från Kumla då Patrik Ross tog över rodret till Örebro Hockeys debutsäsong i SHL 2013/2014.

Han var den ende som blev kvar efter första säsongen. Ross lämnade under resans gång, och Rolle Sätterman fick gå efter säsongen. I stället kom då Kenta Johansson och Johan Tornberg. Åhlund ersätts till nästa säsong av Lasse Ivarsson i Örebro.

I HV71 är läger högst oklart. Fjolårets tränare Andreas Johansson har lämnat/fått sparken efetr stort missnöje från spelarhåll. Sportchefern Fredrik Olausson och Fredrik Stillman klev av i processen, och styrelsen har ställt sina platser till förfogande.

Nu sägs Andreas Apelgren, som fick kicken från Leksand under vintern, vara huvudspåret att ta över i Jönköping. Och Håkan Åhlund nämns som tänkbar assisterande.

- Det stämmer att jag känner Andreas väl, vi är jämngamla och har gått en del utbildningar tillsammans. Men där slutar det, jag har inte hört ett knyst från HV, säger Åhlund.

Och om de skulle höra av sig?- Så vore det så klart intressant.

Har du haft några förfrågningar annars?- Det har varit ganska lugnt, någon enstaka från utlandet. Men inget är aktuellt just nu, säger Håkan.

Mer läsning

Annons