Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Hudacek vilade och det var planerat"

Man kunde ana Gert Fylkings ande i pressrummet i Tegera arena. Äntligen stämplat i pannan på Örebro-tränaren Håkan Åhlund

Annons

-Jag har suttit här bredvid Andreas några gånger förut och suckat rätt tungt efter förluster. På alla de här matcherna mot Leksand som vi inte vunnit de senaste två åren har vi egentligen bara spelat dåligt under en tiominutersperiod. I kväll känns det bara väldigt bra och rättvist att få åka hem med tre poäng, säger Åhlund.

Det satt ändå en bra bit inne. Trots en smakstart som Örebro aldrig varit i närheten av mot Leksand.

Fakta är att närkingarna bara två gånger tidigare på nio möten tagit ledningen. Fakta är också att vid ett av dessa två tillfällen tog Örebro sin enda SHL-vinst fram till i går mot Leksand. Som alltså nu leder den inbördes statistiken med 8-2 i matcher.

-Med tanke på den historik som finns så tycker jag att killarna försvarade vår ledning med ett skönt lugn. Vi stressade inte upp oss trots att Leksand fick några mål och kröp närmare.

3-1 i slutet av första perioden var en tavla av vikarierande målvakten Johannes Jönsson. Linus Hultström lyfte en puck från mittzonen, en dump ner i Örebros zon, som på något vis slank förbi Jönsson.

- Den ska han så klart ha, men Johannes gjorde resten av matchen på ett väldigt bra sätt. Han räddade ett par frilägen i början av matchen som gav oss chansen att ta ledningen, och höll ihop bra i slutet, berömmer Åhlund.

Förstemålvakten Julius Hudacek var inte ens med på resan till Leksand, i stället stod juniormålvakten Daniel Marmenlind i båset som backup till Jönsson.

- Hudacek vilade, och det var planerat. Det kan vara så att han hade en liten känning också, men det är troligt att han står mot Frölunda, säger Åhlund.

Ett Frölunda som alltså kommer till Örebro redan i kväll. Och ett Frölunda som Örebro har kraftig plusstatistik på den här säsongen.

Mer läsning

Annons