Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Julle räddade oss i första"

Taggade till max gav Örebro Hockey favoriten Frölunda en match in på målsnöret. Men i första perioden var det Julius Hudacek som höll Örebro kvar i matchen.

Annons

- Han hade väl fem-sex raka toppräddningar där ett tag. Frölunda kom ut hårt och satte tung press på oss. Då hade vi det jobbigt, och "Julle" i målet räddade oss, säger Örebro Hockeys assisterande tränare Håkan Åhlund.

- Vi försökte komma upp i press på Frölunda också, men de är skickliga på att hitta hålen i mitten av banan, och tog sig ur varje gång. Det blev väldigt mycket bättre i andra perioden, då vi fick tag i dem, och kunde komma upp och skapa ett eget spel, fortsätter Åhlund.

Två fina powerplay tog Örebro in i matchen då, även om inget av dem resulterade.

- Nej, fast då skapade vi verkligen lägen. Martin Johansson hade ju två frilägen i samma byte, och vi hade en hel del annat också, samtidigt som vi stängde betydligt bättre bakåt.

Att Hudaceks målvaktsspel betyder mycket intygade såväl Åhlund som forwarden Daniel Viksten.

- Det är jätteviktigt att ha en sån målvakt i ryggen. Det är en stor trygghet, och han hjälpte oss verkligen att komma in i matchen, säger Viksten, nyförvärvet från Malmö som ännu inte hitta den roll ha ska ha - den som målskytt.

- Självklart vill jag göra mål, men jag känner ingen press. Jag tycker att vår kedja fungerade bra i kväll, och att vi skapade chanser. Så länge man gör det så kommer målen. I den här ligan gäller det att göra ett stort jobb också, varje kväll, säger Viksten, som trivs tillsammans med Derek Ryan och Brian Willsie.

Viksten gör sin första säsong i SHL.

- Klart att det är lite skillnad mot allsvenskan, man möter lite skickligare backar och målvakter, som gör det svårare att göra mål. Men ändå är det inte ett så stort steg som det var för några år sedan. Allsvenskan är också en riktigt bra liga.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var nöjd med två poäng, men inte med sin egen och lagets insats i Behrn arena.

- Jag ville verkligen få spelarna att förstå vilken svår utmaning det är att åka till Örebro och möte ett hårt jobbande lag i deras hemmapremiär. Men jag tycker inte att jag lyckades riktigt med det. Vi hade en riktig urladdning mot Brynäs i torsdags, och det kändes inte som att spelarna landat riktigt mentalt efter det.

- Jag menar inte att ta något i från Örebro. De spelar en kraftfull hockey med bra fart, och till skillnad från Brynäs senast så tog de verkligen upp kampen och visade att de ville bestämma takten i matchen. Jag är inte nöjd med hur vi genomför matchen, men väldigt nöjd med två poäng, säger Rönnberg.

Som också menade att målvaktsspelet från både Julius Hudacek och hans egen Linus Fernström var av hög klass.

- Riktigt bra målvaktsspel och högt tempo. Jag är glad att vi hittade en väg att vinna. Vi hade studsarna med oss i förlängningen.

Håkan Åhlund var nöjd med laginsatsen.

- Vi möter ett väldigt skickligt lag, och står upp på ett bra sätt rakt över. Det var en bra hockeymatch, tycker jag. Ett helt annat tempo än mot Modo i premiären, och det var viktigt att få känna att vi klarade det. Fyra poäng efter två matcher är rätt okej.

Mer läsning

Annons