Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Plockat poäng mot fel lag"

Kvalserien är snart ett faktum för Örebro Hockey.
- Vi får gå på ledighet och fundera en massa över det som komma skall, säger assisterande Örebrotränaren Håkan Åhlund.

Annons

Håkan Åhlund lade sig platt på presskonferensen efter 1-3-förlusten i Behrn arena där Leksand tog fjärde segern på fem möjliga mot sin nykomlingskollega i SHL.

- Bara att gratulera Leksand till en strålande match. Det var ett helt annan Leksand i dag än när vi mötte dem för exakt en vecka sedan. De ägde matchen och kontrollerade den totalt. Vi får glömma den här matchen så fort som möjligt, säger Åhlund.

- Det kändes som vi var helt tomma efter två tuffa drabbningar i tisdags (Modo) och i torsdags (Skellefteå) som vi gick poänglösa ifrån. I dag vi hade ingen energi alls. Det var stor skillnad på lagen i dag.

- Vi får gå på ledighet och fundera en massa över det som komma skall framöver, fortsätter en dämpad Åhlund.

Leksand var tillsammans med AIK de givna räddningsplankorna på förhand. Men mot Leksand har Örebro bara tagit tre poäng av 15 möjliga, mot AIK en av 15.

Håkan Åhlund har inget bra svar på varför det blivit så, men säger:

- Vi kanske har plockat poäng mot fel lag. Vi har tagit många poäng mot topplag. Vad det beror på vet jag inte.

-Vi har haft två matcher mot Leksand då vi bombarderat dom men varit väldigt ineffektiva, konstaterar han vidare.

Blir det kvalserien nu - kan du säga det rent ut?- Jag vägrar säga så. Det är 18 poäng att spela om och vi är 14 efter, men det är klart det är tufft och det blir svårare och svårare för varje match när vi inte tar poäng.

- Vi får spela till det datumet när det blir definitivt, säger Åhlund.

Spelarna får nu ett par dagars ledighet. Träningen återupptas på tisdag. Sedan väntar ett matchläger i Schweiz den18–22 februari med matcher mopt Bern och Kloten. SHL nystartar sedan den 26 februari med hemmamatch mot Frölunda.

Under OS-uppehållet hoppas Åhlund att skadade trion Johan Wiklander, Emil Kåberg och Martin Johansson ska kunna rehabträna för att sedan vara redo för comeback.

- ”JW” har en underkroppskada, men jag vet inte om det blir långvarigt. Martin har varit lite grann på is och Emil sitter på cykeln. Med tanke på det kommer uppehållet bra.

Samtidigt som Åhlund lade pannan i djupa veck njöt Leksands tränare Andreas Appelgren i fulla drag på presskonferensen.

- Vi gjorde en jättebra match. Vi visste att om vi tog minst två poäng skulle vi vara klara för den här ligan även nästa säsong vilket var vår målsättning och vårt uppdrag från klubben. Att komma hit och genomföra en så pass bra match när så mycket stod på spel tycker jag är starkt gjort av laget, säger Appelgren.

-  Att vi får gå på ledighet nu när kontraktet är klart passar oss perfekt. Nu kan vi njuta av ledigheten, fortsätter Leksandstränaren.

Mer läsning

Annons