Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Svårt vinna med den starten"

Örebro släppte in två snabba baklängesmål i den viktiga bortamatchen mot HV71.
- Svårt att vinna med den starten, suckar tränaren Håkan Åhlund.

Annons

Örebro var inställda på att hemmalaget skulle ge full gas från start. Inte minst efter det att HV71 tagit ledningen redan efter 25 sekunder i förra mötet för bara en dryg vecka sedan.

Den här gången tog det – tio sekunder för William Karlsson att hitta nätet bakom Tim Sandberg. 2-0 av Ted Brithén efter 3.51. Halvminuten senare tog Örebro timeout för att stoppa blödningen.

- Vi hade pratat om att vara med från start den här gången. Och så fick vi det här i baken. Det känns inte som att vi kan ge HV det handikappet om vi vill vinna, säger Håkan Åhlund, assisterande tränare, efteråt.

- Samtidigt är det naivt av oss att bjuda HV på ett två mot ett-läge från mittzon direkt efter nedsläpp.

Men Örebro kom igen. Och Åhlund var nöjd med mycket av det han såg då. Framför allt lagets andra period.

- Vi tar över den helt. Gör två mål och känns som vi tar över hela tillställningen. Med tanke på den start vi fick i matchen var känslan bra i laget inför sista perioden, säger han.

I en lång spelsekvens, 7.06 in i slutperioden, lyckas HV71 åter ta ledningen. Ett skott från Chris Campoli styrdes in av Brett Sterling.

- Tyvärr fick vi ett alldeles för långt byte där vi till slut inte orkade freda oss. Samtidigt måste man erkänna att HV gör ett bra hockeymål där, analyserar Håkan Åhlund.

I slutskedet plockade Örebro ut Tim Sandberg. Med sex spelare på isen fick man ett bra tryck sista minuten utan att få in pucken bakom Gustaf Wesslau.

- Det känns surt vi inte fick poäng med oss hem. Men det är svårt att vinna med den start vi fick, säger Håkan Åhlund.

Örebro kom till spel utan Jonas Karlsson och Conny Strömberg. Båda var petade.

- Vi har tuff konkurrenssituation. Conny fick vila av sportsliga skäl, inget annat, förklarar Åhlund.

Hans kollega var betydligt nöjdare med utgången av matchen.

- Det var väldigt viktiga poäng på spel. Jag är mer än nöjd med att vi kunde ta alla tre. Mina spelare krigade bra, täckte skott och gjorde en gedigen arbetsinsats, säger Ulf Dahlén.

Mer läsning

Annons