Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Vi är inte påkopplade"

Tre raka segrar och kalasläge att sätta in ett avgörande ryck i slutspelsstriden. Då havererade Örebro i Gävle.

Annons

Tre baklängesmål på åtta minuter i Gavlerinken gav en uppförsbacke som Örebro Hockey aldrig riktigt hämtade sig ifrån. I stället levererade örebroarna en av säsongens sämsta prestationer över 60 minuter.

-Det håller jag med om. Vi når inte upp i normal standard i kväll. Starten är förstås väldigt jobbig med ett underläge så tidigt, men det har vi oss själva att skylla för. Vi är inte där och påkopplade, slarvar i några uppspel och Brynäs straffar oss brutalt för det. Och det är absolut inte Johannes fel, säger assisterande tränaren Håkan Åhlund.

Johannes är målvakten Jönsson, som på nytt fick chansen att ersätta Julius Hudacek. Senast, i bortamatchen mot Leksand, gick det vägen. Seger 5-3. Den här gången fick Jönsson ingen som helst hjälp av sitt försvar när Brynäs bombade in tre raka mål, innan Jönsson lämnade över till Hudacek efter exakt åtta minuters spel.

-Det är trist att säga, men då och då under 55 omgångar så kommer det såna här matcher. När det inte fungerar. Det är inte roligt att det sker en sån här match, när vi är inne i slutskedet av grundserien.

Kan det ha funnits underskattning med här, Brynäs är trots allt ett kölag?

-Nej, det kan jag inte tänka mig. Det kändes bara som att killarna inte var påkopplade när pucken släpptes, och det är väl något som vi tränare får titta på, varför det blev så, om vi kunde ha gjort något annorlunda.

En stort avgörande match mot Färjestad i Behrn arena torsdag. Kan den ha funnits i bakhuvudena?

-Likadant där, det tror jag verkligen inte.

Håkan Åhlund menar att den stora boven hette odiciplinerat och dåligt passningsspel. Främst i uppspelsfasen, där backarna ofta drällde med pucken på ett sätt vi inte är vana att se.

-Ibland beror det på att forwards inte kommer där de ska, men jag tyckte inte att det var så i kväll. Sedan ska vi heller inte gräva ned oss för djupt. Det finns positiva tendenser i det här också. Vi reser oss ändå efter den usla starten, gör 3-1 och har bud på 3-2 i början av andra perioden innan de gör fyran. Då går luften lite ur matchen. Men vi försöker ändå i sista perioden också, för en reducering men lyckas inte riktigt sätta press på dem målmässigt.

Örebro mot Färjestad i morgon, torsdag, kväll blir en riktig rysare, som kommer att avgöra en hel del inför fortsättningen. FBK är tre poäng bakom Örebro, på sjunde plats. Strax utanför de sex som går direkt till kvartsfinal.

-Det blir en riktigt häftig match, säger Håkan Åhlund.

Mer läsning

Annons