Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Vi ska jävlas lite tillbaka"

Snällt i Växjö. I returen i Örebro hettade det till. Blev slutspelshockey, grinigt och grisigt.

Annons

Och det var Växjö som tog steget och vred mötet med Örebro Hockey till en ny dimension.

- Nu såg det ut som den slutspelshockey jag minns från åren i Malmö som spelare. Och det är så det ska vara. När man möts varannan kväll, samma spelare, så blir det en sorts krigsföring, mental, verbal och fysisk, säger Örebro Hockeys assisterande tränare Håkan Åhlund.

Åhlund är den som leder Örebros anfallsbesättning. Sätter forwards på isen, byte för byte.

Och han har en hel del rutin från slutspelshockey, även om det är några år sedan. 1997 var senaste året Håkan Åhlund spelade SM-slutspel, med Malmö. I samma klubb har han två SM-guld som spelare.

Håkan menar att Växjö lyfte kvartsfinalserien mot Örebro en nivå i det andra och senaste mötet.

- De kom upp med en annan intensitet än i den första matchen, som ärligt talat var mer av grundseriekaraktär. Inte så mycket närkamper, och inte så aggressivt. Nu var det kamp över hela isen, och det small i varje närkamp. En hel del tjuvsmällar också, och det är sånt man får vara beredd på.

Men det var inte ni riktigt?

- Nja, nej, inte riktigt i alla lägen. Det var lite för snällt. Deras 1-0, 3-0 och 4-0 är snarlika mål, där Växjö vinner tre fyra närkamper i vår zon innan det blir mål. De är hetare och hungrigare, medan vi har cvhansen att lyfta ut pucken utan att ta den. Försöker spela oss ut i stället, i lägen där man måste sätta en ära i att lyfta den ur zon eller dra till icing för att få andrum, säger Åhlund.

Andra perioderna har varit bekymmersamma i båda mötena med Växjö. 0-2 i Vida arena, 0-3 i Behrn arena.

- Det är längre till båset från egen zon, och de har lyckats sätta oss under press. Där får vi lära oss att det är okej att lyfta ut pucken, i värsta fall skicka in den i deras bås om det blir nödvändigt.

Sånt uppskattas inte av motståndarna, om det är med flit...- Nej, men nu är det slutspel och likaväl som Växjö jävlas med oss så måste vi jävlas tillbaka på vårt sätt. Det håller inte att vara för ärliga och snälla.

- Jag är säker på att vi lärde oss mycket av matchen senast, och att vi kommer att studsa upp igen. Det finns en härlig moral i det här gänget, det har vi visat massor med gånger, säger Åhlund.

Växjös back Noah Welch delade ut en hel del smällar i Örebro. Sänkte Johan Adolfsson med en rak höger, och klubbade ned Henrik Löwdahl med en ful crosschecking i en annan situation. Båda gångerna utan åtgärd från domarna.

- Vi är naturligtvis inte nöjda med att han kom undan med de grejerna, och har lika givet påpekat det för domarna efter matchen. Jag är säker på att de inser sina fel när de sett situationerna igen. Men vi kommer inte med några anmälningar eller så, det ger inget, säger Åhlund.

Örebro Hockey tränade lätt i Behrn arena på måndagen. Flyger till Växjö fram och tillbaka matchdagen. Alla var med på träning, inga skador eller sjukdomar rapporterade.

- Alla är friska och krya, inte ont någonstans. Vilket kanske säger något om den fysiska  insatsen senast. Kliva in och täcka fler skott, ta fler smällar framför båda målen är vad vi pratat om efter söndagen.

Mer läsning

Annons