Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anttila har hittat rätt i nya kedjan

Först hade han en måltorka på nästan fyra månader. Nu hittar Marko Anttila nätet i var och varannan match.

Annons

Örebro Hockeys finländske forward Marko Anttila hade inte gjort mål sedan den 25 oktober när han plötsligt smällde in två i samma match och sänkte Växjö i förra veckan. Sedan dess har han dessutom gjort mål i 4-1-segern mot Luleå och nu senast i går när Leksand besegrades med 5-3.

Den enkla förklaringen till finländarens poängmässiga framgång är att han fått nya kedjekamrater. Sedan Daniel Viksten drog på sig en knäskada har Anttila fått vikariera i den framgångsrika linan med Martin Johansson och Derek Ryan.

- Självklart har det mycket att göra med mina nya kedjekamrater. Jag kanske har fått mer självförtroende nu. Sedan jag gjorde två mål mot Växjö har det gått lite lättare. Jag har spelat mig fram till målchanser tidigare också men nu känns det enklare att göra mål, säger Marko Anttila.

Hur är det att spela tillsammans med Martin Johansson och Derek Ryan?

- Det är lätt. De är snabba och bra med pucken. De rör sig smart över isen, är duktiga på att passa och båda kan göra mål. Jag försöker bidra med att spela tufft och erövra pucken tillbaka till vårt lag så att vi kan ställa om.

Mot Leksand satte Anttila 2-0-målet när han kom framstörtande över blålinjen och dundrade i väg ett skott som visserligen inte såg helt otagbart ut för målvakten Oscar Alsenfelt. Forwarden trivs alldeles utmärkt i sin nya formation och inser att ju mer han levererar desto mer bekymmer kommer han ge tränaren Kenta Johansson. Det vill säga bekymmer av den angenämare sorten när Daniel Viksten åter är spelklar och vill in i stjärnkedjan igen.

- Det är förmodligen bara ett positivt problem för oss. Jag vet inte när han kommer tillbaka. Jag försöker bara göra mitt bästa och sedan får vi se hur det blir när han är spelklar igen. Hur som helst är det roligt att spela för tillfället och nu laddar vi om för ny match redan i morgon (läs i dag mot Frölunda i Behrn arena).

Anttila var precis som resten av spelarna i laget lättad över att äntligen fått vinna mot Leksand. Dalmasarna var fram till i går de enda som inte tappat poäng mot Örebro i SHL den här säsongen. Nyckeln till segern var, enligt Anttila, att laget spelade konsekvent på en hög nivå utan några djupare dippar.

- Jag tycker vi spelade bra hela matchen igenom. Tidigare har vi haft det svårt i 60 minuter mot Leksand men den här gången höll vi fast vid vårt eget spel till slutet.

- Vi spelade bra försvar och lyckades hålla undan. Jag tycker det var vår bästa insats mot Leksand den här säsongen och det var vårt mål innan matchen, säger han.

Trepoängaren tar Örebro förbi HV71 i tabellen och upp på en femteplats i SHL. Detta med sex omgångar kvar att spela.

Mer läsning

Annons