Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anttila redo för comeback

Han har inte spelat sedan den 13 december. Men mot Djurgården i morgon, lördag, gör Örebro Hockeys jätte Marko Anttila comeback.

Annons
Marko Anttila.

En "överkroppsskada" har stoppat Marko Anttila från spel sedan juluppehållet, och den 203 centimeter långe finländaren har inte spelat en match sedan den 13 december.

Men när Örebro i morgon, lördag möter Djurgården på Hovet gör Anttila comeback. Det bekräftade han själv efter fredagens träning.

– Det var bara en liten skada som jag åkte på under en träning precis efter jul, men nu är det läkt och jag kan spela igen, säger han.

– Nu känner jag mig riktigt taggad, för det var länge sedan jag spelade på grund av juluppehållet. Förhoppningsvis kommer jag in med mycket energi och kan göra en bra match i morgon.

Anttila går in i en nygammal kedja med Anders Eriksson och Brian Willsie, som senast spelade ihop mot Färjestad den 29 november.

Kalle Olsson, som spelade med Anders och Brian senast, återgår till kedjan med Ville Viitaluoma och Jared Aulin, medan första- och fjärdekedjorna är intakta. Anton Brehmer, som ersatt Daniel Viksten respektive Johan Adolfsson och fått en hel del speltid i de två senaste matcherna, får börja som 13:e-forward nu.

Adolfsson, som drabbats av en ny huvudskada, var på isen en kvart på fredagen, men klev av när resten av laget började träna.

Enligt assisterande tränaren Håkan Åhlund verkar skadan dock inte alltför allvarlig, och Adolfsson ska enligt Åhlund kunna vara tillbaka inom kort. Förutom Adolfsson har Örebro endast fotskadade Thomas Enström på skadelistan.

Fredagens träning ägnades mycket åt powerplayspel, där Örebro nötte varianter med två formationer bestående av Derek Ryan, Martin Johansson, Daniel Viksten, Johan Wiklander och Jakub Krejcik respektive Brian Willsie, VIlle Viitaluoma, Jared Aulin, Henrik Löwdahl och Marcus Weinstock.

Läs mycket mer om Marko Anttila och inför Örebro Hockeys match mot Djurgården i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons