Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anttila: "Var aldrig orolig"

Fem matcher. Inget mål. Men så äntligen fick Marko Anttila göra sitt första SHL-mål den här säsongen.

Annons

Det var precis i inledningen på den andra perioden som den finske jätten smällde till.

Klockan på 00.39 närmare bestämt.

En snabb sidledspass i slottet av Martin Johansson. Anttila rakade bara till med klubban. Pucken in i nät och ledning för Örebro med 3-0.

- Jag har haft många chanser i tidigare matcher. Tror jag kommit i tre frilägen, men inte fått in pucken, säger Anttila.

Började det spöka i huvudet och knyta sig i handlederna på grund av de missade chanserna?

- Det kan jag inte säga. Jag har varit lugn hela tiden. Man vet att målen kommer till slut. Det gäller bara att fortsätta spela. Jag var aldrig nervös för att inte göra mål.

Djurgården hade rejäl uppförsbacke efter det målet. Fick in en ologisk reducering när Mikael Ahlén styrde in pucken bakom Hudacek.

Men när Daniel Viksten satte 4-1 var det lugnt. Verkade de flesta tro.

Djurgården hämtade upp till 4-4 inom loppet av 88 sekunder i slutet på den tredje perioden. Tog matchen till förlängning. Men Tomas Skogs lugnade Örebrosupportrarna genom att avgöra, fixa 5-4 och två poäng.

- Det där är typiskt hockey. Jag tänkte inte så mycket på att de hämtat upp utan gick bara ut och ville vinna matchen i förlängningen, säger Anttila.

Han gjorde sitt första SHL-mål den här säsongen. Det gjorde även Daniel Viksten (som ni kan läsa en intervju med i dagens pappers-NA). Men också Tim Wallace och Henrik Löwdahl.

Mer läsning

Annons