Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aulin: ”Inte min sak att ifrågasätta”

När slutspelsfesten drog i gång petades han för första gången. I kväll kan Jared Aulin göra sin sista match i Behrn arena – om han får spela.

Annons

I kväll ska Örebro Hockey försöka rädda den första matchbollen i kvartsfinalserien mot Växjö. Underläge med 2-3 i matcher innebär att säsongen hastigt och lustigt tar slut vid ännu en förlust. Blir så fallet kan Jared Aulin, vars kontrakt är på utgående, ha gjort sin sista match inför hemmapubliken i Behrn arena.

-Vi är mitt inne i slutspel nu och min framtid är inget jag vill diskutera offentligt. Jag vill bara fokusera på att komma med i laguppställningen, säger Jared Aulin.

Den 33-årige kanadensaren kom till Örebro 2011 och har länge varit en ikon i klubben. Men nu, lagom till Örebros första SM-slutspel någonsin, har han petats ur laguppställningen för första gången. Det blev spel i det första och andra mötet mot Växjö. Men i de tre senaste matcherna har han förvisats åt sidan.

I kväll ser han gärna att hans namn åter står med i matchtruppen.

-Jag hoppas det. Man gillar inte att lämnas utanför laget i såna här situationer. Man vill bidra och hjälpa laget till framgång. Jag är redo, fokuserad och känner mig fräsch om jag får spela, säger Aulin som gjort sju mål och 17 assist under säsongen.

Är du förvånad över att du lämnats utanför laguppställningen?

-Absolut, mycket förvånad. Men det är inte min sak att ifrågasätta någon och alla i laget förtjänar att spela. När man är utanför laget får man vara som en supporter och jobba hårt för att få chansen igen.

Hur har det varit att se på från sidan?

-Det är ett annorlunda sinnestillstånd, särskilt när man är frisk. Tidigare har jag gjort det när jag varit skadad och samtidigt vetat om att jag inte har möjlighet att bidra och hjälpa laget. Men när man står vid sidan av, är frisk och vet att man kan göra skillnad är det tufft. Men man måste påminna sig själv att man mår bra, har en familj som älskar en och är stolt över vad man gör. Det är okej att rakryggad gå vidare även i såna här tuffa situationer. Jag tror på mig själv och jag vet att mina lagkamrater också gör det om jag får chansen att spela, säger Aulin som är extremt spelsugen.

-De här matcherna är roligaste att spela. När man är desperat och hela säsongen står på spel. Man måste också påminna sig själv om att den här gruppen kommer se annorlunda ut till nästa säsong så vi vill spela så många matcher av den här säsongen som möjligt.

Jared Aulin är optimistisk gällande Örebros chanser i kvartsfinalen trots att laget är i brygga och måste vinna två raka matcher. Han tror en av nycklarna till en vändning i matchserien är att inte vara rädd för att spela aggressivt och smutsigt.

-Våra chanser är goda och det har varit en bra kvartsfinalserie så här långt. De säger att den svåraste matchen att spela är när man har chansen att avgöra. Vi måste suga in all energi vi får av att spela på hemmaplan med vetskapen om att det är 5200 supportrar här för att stödja oss. Vi är 40 killar i omklädningsrummet som tror på varandra.

-I slutändan tror jag det handlar om att spela desperat. Vi hade en del chanser senast men vi kan göra det svårare för deras målvakt. Han (Christopher Nihlstorp) är bra och när han ser pucken kommer han att rädda den. Vi måste spela som Växjö gör och vinna kampen framför mål och göra det tufft för dem, säger Jared Aulin.

Mer läsning

Annons