Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aulin kan missa SHL-premiären

Ingen Jared Aulin mot AIK i kväll. Och faktum är att det fortfarande är oklart om Örebro Hockey-stjärnan kommer till spel i SHL-premiären mot Färjestad den 14 september.

Annons

Det var i en bortamatch mot Oskarshamn den 20 februari som Jared Aulin skadade en hamstringsmuskel i baksidan av ena låret så illa att säsongen var över.

Han opererades hemma i Kanada och har tränat på egen hand hela sommaren, flera pass på is i veckan, men är fortfarande inte redo för spel. Står över kvällens träningsmatchpremiär mot AIK – och faktum är att det inte är 100 procent säkert att han är tillbaka ens till SHL-premiären borta mot Färjestad den 14 september.

– Vi ökar på hans träningsdos succesivt och ser hur han svarar på den. Vi kommer att se ganska mycket de första dagarna, hur hårt han kan gå på och vartåt det lutar. Efter första veckan kommer vi veta lite mer, säger Örebro Hockeys läkare Ulf Nordström om Aulin som landade på svensk mark i söndags och bara hunnit köra ett par träningspass i Örebro.

Är seriepremiären i fara?– Det går inte att svara på. Vi vet mer när han kommit igång, när vi ser hur träningen och eventuella träningsmatcher går. Vi kommer att följa de framsteg han gör.

Inte heller huvudtränaren Patrik Ross vågar ge några profetior om när Aulin kan vara tillbaka i spel.

– Rehabträningen har gått väldigt fort för honom hittills, men man vet aldrig. De där sista procenten kan ta lång tid. Men jag hoppas och tror att Jared ska vara tillbaka till premiären, säger han.

Även Robin Olsson (höft) och Johan Adolfsson (huvud) missar kvällens match, och några riktigt säkra prognoser för dem.

– De följer sina planer och sin rehabträning. Isträningen har precis börjat och vi kommer fortlöpande att göra bedömningar av dem. Men det är för tidigt att sia om seriepremiären, det är fortfarande ett antal veckor dit, säger Ulf Nordström.

Mer läsning

Annons