Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aulin: "Måste sätta plåster på puckarna"

Han suckade rätt djupt när han klev ur omklädningsrummet. Men ändå var ljuset tillbaka i Jared Aulins ögon.
– Jag måste börja sätta plåster på puckarna jag skjuter. De måsta vara skadade av alla stolpträffar…

Annons

Kanadensaren orkade raljera en smula efter försmädliga 1-2 efter förlängning i Kinnarps arena. Örebro Hockey radade upp lägen mot Gustaf Wesslau, som bara släppte en av 37 puckar förbi sig. HV71 sköt 17 mot Henrik Lundberg. Det första och det sista gick in.

– Vi kan inte spela mycket bättre än så här. Jag har aldrig i min karriär varit med om att så många spelare i ett och samma lag har så svårt att få in pucken samtidigt. Det är helt galet. För egen del vet jag inte hur många stolpträffar jag har de senaste matcherna, men puckarna måste vara skadade, säger Aulin.

Vad säger du om första matchen efter tränarbytet, såg du någon skillnad?– Det var väldigt lugnt, Kenta är en cool kille som visar förtroende för varje spelare och är väldigt tydlig med att det är okej att göra misstag om man har rätt intentioner. Det är inte en massa skäll och gapande i båset, och det sprider ett lugn. Det ger oss alla trygghet, säger Aulin.

Som också tillskrev den rutinerade tränaren en del av det faktum att Örebro för första gången den här säsongen inte drabbades av en enda utvisning.

– Han är en erfaren och känd tränare, som har en tydlig respekt hos domarna. Jag tror faktiskt att det betyder en hel del. Tyvärr brukar det vara så, säger Jared.

Det här att ni inte lyckas göra mål. Inte bara otur förstås, men kan man göra något åt det när det knyter sig?– Väldigt mycket sitter mentalt. Jag vet själv att jag kramat klubban för mycket någon gång när jag känt att jag måste göra mål. I kväll, och likadant mot Modo, kändes det mycket mer avslappnat. Jag tror att det kommer att lossna, det är svårt att peka på något annat. Träffar du stolpen eller strax innanför, då är det marginaler som spelar in, säger Jared, vars backhand i friläge i andra perioden kunde ha gett en betydligt tidigare kvittering än den som Martin Johansson till slut fick till i powerplay i slutperioden.

Nu gäller det att ladda om snabbt. Skellefteå hemma fredag och Färjestad borta lördag.

– Det känns inte som att vi saknar energi nu. Det ska bli jättekul att spela snart igen.

Mer läsning

Annons