Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aulin: "Ursäkter tar oss ingenstans"

Örebro Hockey halkar allt närmare kvalserien.
Då talar Jared Aulin klarspråk.
– Ursäkter är spikar som bygger fuskbyggen, säger Örebros stjärna.

Annons

Jared Aulin var sansad men skarp i sin kritik efter att Örebro Hockey svarat för två bjudningar och gett bort matchen mot tabelltvåan Frölunda. Ett av få lag som nykomlingen haft relativt lätt för under den tuffa första säsongen i SHL.

Efter matchen pratade Aulin klarspråk när NA träffade honom:

– Den här matchen var en besvikelse. Vi måste sluta säga att vi spelar bra och att vi borde få bättre resultat med oss. Vi måste förtjäna bättre. Ursäkter tar oss ingenstans. Det kanske låter som en klyscha men ”Excuses are the nails used to build a house of failure”, säger Örebro Hockeys viktige kanadensare.

Ett talesätt i stil med ”Ursäkter är spikar som bygger fuskbyggen”.

"Inte mycket tid på oss längre"Aulin utvecklar sina tankar om Örebros bottensituation:

– Vi misslyckas just nu och måste hitta ett sätt att vinna på. Det är ett lagspel och vi kan inte låta någon i laget åka och peka åt varandra. Vi måste börja vinna, vi har inte mycket tid på oss längre.

Inser alla spelare hur tuff situationen börjar bli?– Jag tror att alla inser att situationen är allvarlig nu. Men vi måste sluta kollapsa mentalt under delar av matcherna. Jag vet inte varför det händer. Killarna tappar fokus för några sekunder och vips så är pucken i mål. Fem spelare kan inte byta samtidigt under ett powerplay om man vill vara ett vinnande ishockeylag. Vi kan inte fortsätta så. Vi har tillåtit det hända alldeles för ofta.

Hur ska ni ta er närmare HV71 på slutspel?– Det är upp till oss spelare att ändra på det, tränarna gör ett jättebra jobb. De litar på oss och vi måste börja lita på varandra. Visa att vi kan vinna. Det här är en av de bästa grupper som jag varit i, vi måste börja kämpa för varandra nu.

Mer läsning

Annons