Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backstjärnan skadad igen: "Ingen fara"

Backstjärnan Daniel Sondell var precis tillbaka efter tre veckors skadefrånvaro. Igår fick han uppsöka USÖ för röntgen efter måndagsträningen.

Annons

- Vad det är för skada vill klubben inte att vi pratar om, men jag kan säga att det inte verkar vara någon fara och att jag hoppas på spel på onsdag, säger huvudpersonen själv.

Det är alltså inget som är brutet eller så?- Nej. Vi gjorde en röntgen mest för att vara på den säkra sidan. Nu återstår att se hur det känns i morgon, men jag hoppas att det inte ska vara någon fara och att jag kan spela mot Modo.

Det är inget som har med den gamla skadan att göra?

- Nej. Det här är något annat. Det hände en oturlig grej på träningen bara.

Den poängstarke backen, 21 poäng hittills i vinter, missade ett antal matcher nyligen. Var tillbaka mot Brynäs i tisdags, och spelade i segermatchen mot Skellefteå och mot Luleå senast. Två poäng på tre matcher.

- Mot Luleå var vi riktigt bra, släppte bara ett mål däruppe, och det är starkt. Klarar man det så ska man ha poäng med sig, men tyvärr lyckades vi inte trycka in pucken trots ett gäng lägen. Så jag skyller allt på forwards, säger Sondell.

Det sista sagt i högst skämtsam ton. Mindre roligt förstås att HV71 samtidigt vände 1-3 till 4-3-seger mot Linköping, och drygade ut avståndet till Örebro vid det nedre strecket till sex poäng.

- Vi kan inte lägga energi på vad de andra lagen gör. Klart att det varit bättre om Linköping vunnit den matchen, men vi kan inte påverka det. Det vi kan göra är att ladda om och se till att göra allt vi kan för att vinna fler matcher i fortsättningen. Och spelmässigt tycker jag inte att vi kan göra det så mycket bättre än i Luleå. Det som måste till är att vi sätter fler av våra målchanser.

Mer läsning

Annons